MUHAMMET FATİH BAŞCI

Burdur’da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sürücülere yönelik, trafikte yayaya öncelik uygulaması, cep telefonu ile konuşmama, hız sınırlarına uyma, kırmızı ışık kurallarına riayet etme gibi trafik kuralları hakkında bilgilendirme etkinliği yaptı.

Etkinliğine Burdur İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Burdur İl Jandarma Komutanı Mustafa Güder, emniyet ve jandarma ekipleri katıldı. Namık Kemal Caddesi üzerindeki trafik ışıkları ve yaya geçidinde yapılan etkinlikte, ekipler; sürücüleri geçiş üstünlüğü, trafik ışıklarının dikkate alınması konusunda bilgilendirdi.

Etkinlik hakkında konuşan Burdur İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, şu açıklamayı yaptı:

“Burdur Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı olarak trafik kazalarını azaltmak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için bir farkındalık yapmak istedik. Trafikte yayaya öncelik uygulaması, cep telefonu ile konuşmama, hız sınırlarına uyma, kırmızı ışık kurallarına riayet etme ve diğer trafik kurallarıyla ilgili hatırlatma yaptık, farkındalık oluşturmak istedik. Amacımız vatandaşımızın canını ve malını korumak.”

Kaynak: anka