MUHAMMET FATİH BAŞCI

Burdur’da liseli öğrenciler “Okulumu Seviyorum Aşımı Oluyorum” sloganıyla okul bahçesinde aşı oldu.

Burdur 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nde öğrencilere yönelik mobil ekipler tarafından toplu aşılama çalışması yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, okul bahçesine kurduğu stantta aşı olmak isteyen öğrencileri, velilerinden onay alarak aşıladı.

Okul bahçesindeki aşılama çalışması yoğun ilgi görürken çok sayıda öğrenci aşılandı. Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya ve Burdur İl Sağlık Müdür Sırrı Şenbayram, aşılama çalışması hakkında açıklama yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya, şunları söyledi:

“Bugün İl Sağlık Müdürlüğümüz ile birlikte yaptığımız bir çalışma kapsamında okullarımızda velilerimizin onayı ile öğrencilerimize toplu aşılama çalışması yapıyoruz. Bu kapsamda velilerimize gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. İl Sağlık Müdürlüğümüze hizmeti okullarımıza taşıdığı için teşekkür ediyorum. Covid-19 ile mücadelede en güçlü silahımız aşı. Bunu ne kadar yaygınlaştırabilirsek bu dertten bir an evvel kurtulacağız. Bu anlayışla tüm vatandaşlarımızı aşıya davet ediyoruz.”

Burdur İl Sağlık Müdür Sırrı Şenbayram ise şöyle konuştu:

“Tüm İlimizde çocuklarımıza yönelik aşılama çalışması yürütmekteyiz. Bu çalışmayı ‘Okulumu Seviyorum Aşımı Oluyorum’ sloganıyla yapıyoruz. Amacımız burada velilerimiz ile birlikte çocuklarımıza gelip onların aşılarını yapmak. Çünkü hepinizin malumu Covid-19 pandemisi ile mücadelede en büyük silahımız aşı. Yüz yüze eğitimin de devam etmesi için olmazsa olmazımız. Bugün bizi mutlu eden burada öğrencilerimizden ve öğrenci velilerimizden çok yoğun bir ilgi var. Ben Burdur halkına, öğrencilerimize ve öğrenci velilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Okul bahçesinde aşı olan öğrenci Erdem Yüncü ise “Bütün arkadaşlarımı aşı olmaya davet ediyorum. Aşı hayat kurtarır. Koronavirüs pandemisinden kurtulmak ve okulumuzda daha rahat olmak için herkesi aşı olmaya davet ediyorum” derken aşısını olan bir veli de “Milli Eğitim Bakanımıza, okul müdürümüze çok teşekkür ederiz. Bu öncelik oldu. Sağlık çalışanlarına, herkese çok teşekkür ederiz. İyi ki varlar” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya

* Burdur İl Sağlık Müdür Sırrı Şenbayram

* Öğrenci Erdem Yüncü

Kaynak: anka