MUHAMMET FATİH BAŞCI

Burdur’daki eski otogar içinde park halinde bulunan kamyonların aküleri kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı.

Edinilen bilgiye göre; eski Burdur otogarında park halinde bulunan kamyonlardan ikisinin aküsü dün gece kimliği belirsiz sökülerek götürüldü. Kamyon sahiplerinin durumu fark etmesi üzerine olay yerine çağrılan polis ekipleri, iki kamyondan toplam 3 akünün çalındığı belirlendi. Ekipler, olayla ilgili soruşturma başlattı.

"AKÜYÜ 1700 LİRAYA YENİ ALMIŞTIM"

Kamyoncu Ali Yanık, “Buradan sökmüşler, kırıklarını bırakmışlar, kapağını kapatmışlar, gerisi yok. Kilitleri falan vardı, onları da alıp gitmişler. Evrak almak için kamyonun yanına gelmiştim. Kilit kumandasına bastım, araba açılmadı. Bir baktım aküler yok, çalmışlar” dedi.

İlk defa böyle bir olay yaşadığını belirten kamyoncu Mahmut Gümüş ise “Akülerin çalındığını dayım fark etmiş. Arabadan evrak almaya gelmiş, kendi arabasının aküsünün çalındığını fark edince benim arabaya da bakmış, öyle fark etmiş. Daha dün bir şey yoktu, gece olmuş. Aküyü daha yeni bin 700 liraya almıştım. Daha önce böyle bir olay yaşamamıştım" diye konuştu.

Kamyoncu İbrahim Eroğlu da “İpleri kesmişler. Aküler zincire bağlı olduğu için sökememişler" diyerek hırsızların çalamadığı aküleri gösterdi.

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Kamyonlar detay

-Kamyoncu Ali Yanık konuşma

Kamyoncu Mahmut Gümüş konuşma

-Kamyoncu İbrahim Eroğlu konuşma

Kaynak: anka