AHMET ÜNSAL 

Bulgaristan’da 4 Nisan’da yapılan, ancak hükümet kurulamadığı için bugün tekrarlanan genel seçim için Manisa’da yaşayan yaklaşık 5 bin Bulgar göçmeni de sandık başına gitti.

Bulgaristan’da bugün yapılan genel seçim kapsamında, Türk asıllı Bulgar göçmenlerin yoğunlukta olduğu Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Güzelyurt mahallesindeki Polinas Endüstri Meslek Lisesi’nde elektronik sistem, Şehzadeler ilçesindeki Karaağaçlı Ortaokulu’nda da normal seçim sandığı kuruldu. Sabah saatlerinden itibaren sandık başına gelen Türk asıllı Bulgar göçmenler, Bulgaristan pasaportları ile oylarını kullandılar.

Balkanlar Kültür Dayanışma Derneği Manisa Başkanı Altan Hafızismailoğlu, Balkanlar Kültür Dayanışma Derneği Onursal Başkanı Mustafa Kader ve Manisa Balkan Muhacirler Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Murat Yenigün, oy kullanmaya gelenlerle yakından ilgilendi.

“SEÇMENLERİMİZ İLK KEZ ELEKTRONİK ORTAMDA OY KULLANDILAR” 

4 Nisan’da yapılan seçimlerde 30 milletvekili elde ettiklerini, hükümetin kurulamaması üzerine tekrarlanan seçimde Türk seçmenlerine daha büyük sorumluluk düştüğünü dile getiren Hafızismailoğlu, “Bu seçim, biz Türkler için çok çok önem arz etmektedir. Geçen seçimde sadece bir sandık kurulmuştu. Tekrarlanan bu seçimde ilk kez elektronik ortamda oy kullanıldı. 5 bin seçmenin katılımını bekliyoruz” dedi. 

“BU KEZ HEDEFİMİZ 40 MİLLETVEKİLİ” 

Mustafa Kader ise “Geçen seçimde Türk milletvekilleri olarak 30 sayısını bulmuştuk. Bu seçimde bunun üzerine 10 milletvekili ilave yaparak Bulgaristan parlamentosunda temsil edilme oranımızı 40’ın üzerine çıkartmayı hedefliyoruz. Bunu yapacak gücümüzün olduğunu biliyoruz. Türkiye’de 350 bin Bulgaristan soydaşımızın hiç üşenmeden önlerine konulan sandığa koşarak gelecekleri için oylarını kullanmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

 

Kaynak: anka