Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, Endonezya’da düzenlenen iki farklı organizasyonda ödülleri topladı. Müzikte piyano ve ses ödülünü kazanan merkez öğrencileri, inovatif girişimcilik projeleriyle altın ve gümüş madalyanın yanı sıra özel ödül almaya hak kazandı.

Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri; Endonezya’da yenilik, inovasyon, araştırma, yaygınlaştırma ve yaratıcılık alanlarında genç kuşağı geliştirmeyi hedefleyen eğitim merkezi Kyra.Global tarafından düzenlenen iki organizasyonda ödülleri topladı.

EN İYİ SOSYAL ETKİ ÖDÜLÜ

Çevrim içi gerçekleşen Uluslararası Kryative Inovasyon Ödülleri’nin müzik kategorisinde merkez öğrencilerinden Uygar Kantarcıoğlu piyano performansıyla, Ege Seçer ise ses kategorisinde ödül kazandı. Kyra.Global tarafından düzenlenen bir diğer organizasyonda Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile ilgili sorunların çözümü için projeler yarıştı. Yarışmada, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi Çöp Sorunu ve Sudaki Yaşam'a katkı sunmak amacıyla geliştirdikleri iş fikirleriyle Kutay Küçükyılmaz ve Mehmet Karamusaoğlu gümüş madalya kazandı. Aynı yarışmada merkez öğrencilerinden Devin İnan ve İpek Neda Küçüközyiğit dünyanın dört bir yanından yüzlerce başvuru arasından finalist olarak seçilerek altın madalya ve en iyi sosyal etki ödülünü kazandı.

Kaynak: anka