Çocuk istismarına karşı farkındalığı tüm kente yaymak için UCİM ile ortak çalışma başlatan Buca Belediyesi, ilk etkinliği belediye çalışanlarıyla gerçekleştirdi. Etkinlikte UCİM yetkilileri, istismarın hukuki ve psikolojik boyutlarıyla ilgili sunum yaptı.

Çocuk istismarına “dur” demek için UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği ile protokol imzalayan Buca Belediyesi, farkındalığı yaymaya ilk olarak belediyenin içinden başladı. Çocuk istismarına karşı tüm kentte ortak bilinç oluşturmak için hayata geçirilen protokolün ilk etkinliğinde, UCİM yetkilileri, belediye personeline meclis salonunda sunum yaptı.

Etkinlik kapsamında ilk olarak Avukat Zeynep İlayda Karadağ, UCİM’in kuruluş öyküsü ve görev içeriğiyle ilgili bilgi verdi. Ardından Avukat Yeşim Aydın, çocuk istismarının hukuki süreciyle ilgili ilgili sunum yaptı. Son olarak Psikolog Filiz Budak ise çocuk istismarının psikolojik boyutu, farkındalığın oluşması, ailelerin bilinçlenmesi ve istismarın kapsamı hakkında personele eğitim verdi.

ÇOCUKLAR İÇİN SOL KOLA MAVİ KURDELE

Öte yandan, UCİM tarafından başlatılan ve bu sene 4’üncü senesi olan Çocuk İstismarı ile Mücadele ve Farkındalık Haftası kapsamında, belediye personeline mavi kurdele dağıtıldı. Her yıl Temmuz ayının ikinci haftasında tekrarlanan ve “Tacizi affetme, vicdanını terk etme’’ sloganıyla hayata geçirilen #ÇocuklarİçinMaviKurdeleTak kampanyası kapsamında, belediye çalışanları sol kollarına mavi kurdele takarak istismara uğrayan ve katledilen çocuklara dikkat çekti.

Kaynak: anka