Bornova Belediyesi, sokakta yaşayan hayvanların sıcak yaz günlerinde susuzluk çekmemesi için parklara su kapları yerleştirdi. Park görevlileri tarafından temizliği yapılan kaplar, her gün doldurularak hayvanların mağdur olmasının önüne geçiliyor.

Bornova Belediyesi, bünyesinde bulunan parklara sokakta yaşayan hayvanlar için su kapları yerleştirdi. Bunaltıcı yaz sıcaklarının sokak hayvanlarına etkisini azaltmak ve susuz kalmasını engellemek için yapılan uygulamada kaplar her gün birkaç defa dolduruyor. Temizliği park ve bahçelerdeki personel tarafından düzenli olarak yapılan kapların eskileri de yenileriyle değiştiriliyor.

"SOKAK HAYVANLARI BİZİM CAN DOSTUMUZ"

Sokakta yaşayan can dostlar için çeşitli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Bornova Belediye Başkanı  Mustafa İduğ, "Onların mağdur olmamaları için gereken özeni gösteriyoruz. Veterinerlik İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde onlar için bakım ve tedavi imkanı sağlıyoruz. Yaz aylarında da sokakta yaşayan can dostlarımızın susuz kalmaması için parklarımıza suluklar yerleştirdik” dedi. 

 

Kaynak: anka