Bornova Belediyesi, İzmir’in kurtuluş günü 9 Eylül’ü birbirinden özel etkinliklerle kutlayacak. 8 Eylül akşamı düzenlenecek kortej geçişi ve sonrasındaki Fatih Erkoç konseri ile başlayacak etkinlikler, 9 Eylül sabahı Kurtuluş Savaşı’nın sembol alanlarından olan Belkahve’de devam edecek.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, İzmir’in kurtuluş günü 9 Eylül’ü coşku içinde kutlayacaklarını söyledi. Kutlamaların 8 Eylül akşamı Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndan Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’na uzanacak kortej geçişi ile başlayacağını belirten Başkan İduğ, “Ardından usta sanatçımız Fatih Erkoç, Caz Trompet Sanatçısı,Besteci Tolga Bilgin ve Friends Bigband ile birlikte olacak. 9 Eylül sabahı ise her yıl olduğu gibi Belkahve’deki 16.5 metrelik Atatürk Heykeli önündeki törenlerde buluşacağız” diye konuştu.

Bornova ve Bornovalılar’ın Atatürk'ün emaneti Cumhuriyete her zaman sahip çıktığını belirten Başkan İduğ, “Bornova, Atatürk ilke ve inkılaplarına sonuna kadar bağlı bir Cumhuriyet kentidir. Vatan uğruna canlarını hiçe sayan Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum. Tüm Bornovalılar’ı ellerinde Ayyıldızlı Bayraklarla kurtuluş coşkumuza katılmaya davet ediyorum ” dedi.

Kaynak: anka