Vatandaşların belediye hizmetlerine ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla bir çok hizmeti dijital ortama taşıyan Bornova Belediyesi, pandemi sürecini de göz önünde tutarak e-Ruhsat uygulamasını hayata geçirdi. Uygulama ile ruhsat alımları için başvurular artık online olarak yapılıyor. 

Bornova’da iş yeri açmak ve çalışma ruhsatı almak isteyenler belediyeye gelmeden, bilgisayar üzerinden gerekli evrakı öğrenerek ilk başvurularını yapabilecek. Sıhhi Ruhsat, Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri Ruhsatı almak isteyenler, www.bornova.bel.tr adresi üzerinden e-belediye uygulaması içinde bulunan e-Ruhsat bölümünde belirtilen evrakı tamamlayarak randevu talep edecek. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından incelenen başvurulara göre vatandaşlara belli aralıklarla randevu verilecek. 

DİJİTALLEŞMEYE ÖNCELİK

Bornova Beledeiyesi’nde birçok hizmeti daha hızlı ve ulaşılabilir hale getirmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı  Mustafa İduğ, “Bornova’da dijitalleşmeye öncelik veriyoruz. Bu kapsamda bir çok çalışma yaptık. Son olarak da iş yeri ruhsatları ile ilgili online uygulamaya geçerek e-ruhsat dönemini başlattık. Bu uygulama ile iş yeri açmak isteyenler, belediyeye daha az gidip gelecek ve geldiklerinde bekleme yaşamayacaklar. Yani hem belediyemiz hem de Bornovalılar'ın zamandan tasarruf etmesini de sağlayacak pratik ve hızlı çalışan bir sistemi hayata geçirmiş olduk” dedi. 

 

 

Kaynak: anka