Bornova’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü’nün Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi çelenk koyma töreni ile başladı.

Törenin ardından siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de meydandaki Atatürk Anıtına çelenk koydu.

Bornova'da pandemi sürecinde sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı ilk milli bayramda coşku hakimdi. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, 19 Mayıs coşkusunu yaşayan vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirirken, CHP Bornova Gençlik Kolları Başkanı Serkan Yurt Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu.  

"GELECEK İÇİN UMUTLUYUZ" 

Başta vatandaşlar olmak üzere siyasi parti temsilcilerinden sivil toplum kuruluşlarına, muhtarlardan meclis üyelerine tüm Bornova’nın alanda olduğunu söyleyen Başkan İduğ, “Milli Bayramlarımız coşkuyla kutlayacağımız yılları umutla bekliyoruz. Bizimle birlikte bu umudu taşıyan herkese teşekkür ediyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun” diye konuştu.

"HEYECANIMIZI KAYBETMEDİK"

 Milli bayramların eski coşkusuyla kutlanamadığına dikkat çeken CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın ise “Tüm kısıtlamalara rağmen bizler heyecanımızı hiç kaybetmedik. Ben önümüzdeki yıllarda 19 Mayısları yine Ulu Önderimiz Atatürk’ün yolda, aynı coşkuyla kutlayacağımıza inanıyorum” dedi.

 

Kaynak: anka