Bugüne kadar çeşitli türlerde yüzlerce kısa filme imza atan Bornova Belediyesi Dijital Film Atölyesi’nin (BBFO) 2021-2022 dönemi Kısa Film Yapımı kursları için kayıtlar başladı. "İlk Kısa Filmini Nasıl Yaparsın?" başlığı ile verilen eğitimlerden yararlanmak isteyen 17 yaş üzeri Bornovalılar için son başvuru tarihi, 25 Ekim 2021 olacak.

Gençlere sinemayı sevdirmek ve geleceğin sinemacılarına yol göstermek amacıyla hizmet veren Bornova Belediyesi Dijital Film Atölyesi’nde uzman eğitmenler ve profesyonel ekipmanlarla katılımcılara dijital film yapma deneyimi kazandırılacak. Kısa film yapımı konusunda daha önce deneyimi olmayan ama bu konuya meraklı katılımcılar için teorik ve pratik içerikte verilecek eğitimler, Kasım ayında başlayacak ve 8 hafta sürecek. 

İŞİ MUTFAĞINDA ÖĞRENECEKLER

Kursiyerler film işinin mutfağına girerek ekip çalışması gerektiren film yapımı sürecinde proje geliştirme, görüntü, ses, kurgu alanlarında görev alma fırsatı bulacak. Ön prodüksiyon, prodüksiyon ve post prodüksiyon aşamalarında deneyim kazanarak kendi kısa film projelerini hayata geçirebilecek. Kısa Film yapımı ile ilgili deneyimlerin elde edildiği atölye çalışmalarında çekimleri tamamlan filmler, ikinci dönem sonunda düzenlenen bir organizasyonla sinemaseverler ile buluşacak. 

Kursların ücretsiz olarak düzenlendiğini belirten Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Bornova Belediyesi olarak sanatın ve sanatçının her zaman yanındayız. Genç yetenekleri keşfederek onlara tecrübe kazandırmak için elimizden gelen desteği veriyoruz. BBFO ile de sinemaya yeni isimler kazandırıyoruz” dedi.  

Dijital Film Atölyesi’nde düzenlenen ve 12 kişilik kontenjanla sınırlı olan eğitimlere katılmak isteyenler, [email protected]  web adresinden başvuru yapmak istediklerine dair e-posta gönderip, kendilerine yollanan formla başvura bulunabiliyor. 

 

Kaynak: anka