UĞUR İSTANBULLU

Borçka Belediyesi, Artvin’i kapsayan coğrafya, kültür ve tarih dergisi Karçal ile bölgeyi daha geniş kitlelere tanıtmayı hedefliyor.

Belediye Başkanı Ercan Orhan, Borçka’yı tanınır ve görünür kılmak için çaba sarf ettiklerini anlatarak, Artvin’i kapsayan coğrafya, kültür ve tarih dergisi Karçal'ı çıkarmaya başladıklarını duyurdu. Belediye Başkanı Orhan, "Şimdilik düşüncemiz 6 ayda bir dergiyi çıkarmak, halkın beğenisine sunmak. Ayrıca Artvin’le ilgili genel bir bilgi düzeyini geliştirmek ve insanların ilgisini birazda buraya çekmek" dedi.

“SÖZ UÇAR YAZI KALIR”

Bakan Orhan çıkardıkları dergi ile ilgili şunları anlattı:

”Karçal dergisi tamamen Artvin’i kapsayan coğrafya kültür ve tarih dergisi. Çok genç bir ekiple iyi bir akademik birlikte yapıyla yapıyoruz bu dergiyi. Şimdilik düşüncemiz 6 ayda bir dergiyi çıkarmak, halkın beğenisine sunmak. Ayrıca Artvin’le ilgili genel bir bilgi düzeyini geliştirmek ve insanların ilgisini biraz da buraya çekmek. Hep söylenir söz uçar yazı kalır diye. Biz de tarihe bir not düşelim diye böyle bir dergi çalışması yaptık. Çok da olumlu tepkiler aldık. Birçok akademisyen inceledi, birçok okur inceledi. Güzel öğütler aldık, daha da geliştirip, daha da güzelleştirmek istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Umarım halkın da beğenisi olur ve bu dergi yaşar sonsuza kadar böyle devam eder.

Önemli olan yazılı basında böyle bir çalışmamız olsun. Sadece bu değil bunla ilgili yine Borçka gönüllüsü yazarlarla birkaç kitabımızı da Borçka Belediyesi adına çıkarmayı planlıyoruz, son aşamaya getirdik bunların da basımını yapıp Borçka Belediyesi adına bunun dağıtımınıda planlamaktayız şu anda.”

“SOSYAL MEDYANIN GÜCÜ BİRÇOK ŞEYE DEĞER”

Başkan Orhan sosyal medyanın gücüne vurgu yaparak, "Sosyal medya çağındayız artık. Bunu da iyi kullanmak için elimizden geleni yapıyoruz. Zaman zaman eksiklerimiz olabilir ama biliyoruz ki sosyal medyanın gücü bir çok şeye değer ve bu gücü de arkamıza alarak, Borçka’yı daha tanınır daha görünür yapmak için elimizden geldiğince çaba sarf ediyoruz. Bunu da önemsiyoruz” dedi.

Kaynak: anka