HIZIR İLYAS YILDIRIM

Bolu’da hafta başından bu yana etkili olan kar yağışı sonrası kent merkezinde kar kalınlığı 70 santimetreye çıktı. Kentin, son 72 yılın en yoğun kar yağışını yaşadığı belirtildi.

Bolu’da etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bolu Meteoroloji İl Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre ilde kar kalınlığının 70 santimetreye ulaştığı öğrenildi. En son 1950 yılında kar kalınlığının 72 santimetreyi bulduğu Bolu’da son 72 yılın en yoğun kar yağışı yaşandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bolu İl Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre ilde kar yağışının devam edeceği tahmin edildi. Hafta sonu şiddetini artıracak olan yağışlar sonrası kar kalınlığının bir metreyi aşması bekleniyor.

OKULLAR YARIN DA TATİL

Bolu Valisi Ahmet Ümit, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Devam eden olumsuz hava şartları sebebiyle 20 Ocak 2022 günü il genelinde; resmi-özel, okul öncesi, ilk, orta, lise, Rehabilitasyon, Halk Eğitim Merkezlerinde eğitim-öğretime 1 gün ara verilmesine, engelli ve hamile kamu çalışanlarının idari izinli sayılmalarına, karar verilmiştir" dedi.

Kaynak: anka