MELİS ANTER

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Merkez Postane önüne gelen Bodrum Kadın Kolektifi üyesi kadınlar hâlâ cezaevinde bulunan eski HDP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’a barış ve özgürlük kartları gönderip basın açıklaması yaptı.

HDP Bodrum Kadın Meclisi ve Bodrum Kadın Kolektifi üyesi yaklaşık 25 kadın öğle saatlerinde Merkez Postane önüne gelerek Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’li Aysel Tuğluk’a barış ve özgürlük kartları gönderdi. 

"TUĞLUK ANNESİNİN CENAZESİNE KATILAMADI"

Grup adına açıklama yapan Zeynep Akıncı şunları söyledi:

“Bugün, Bodrumlu Kadınlar olarak, hemcinsimiz Aysel Tuğluk’a destek amaçlı kart eylemimizi gerçekleştirmek için buradayız. Tuğluk, 2016 yılından beri Kocaeli Kandıra F tipi cezaevinde mahpus. Tutuklandıktan 1,5 yıl sonra annesi Ankara’da vefat etti. Aysel Tuğluk özel izinle annesinin cenazesine gitti. Ancak, İncek Mezarlığı’na gömülen Hatun Tuğluk’un cenazesi ‘Buraya gömdürmeyiz, gömseniz de çıkartır, parçalarız’ diyen taşlı, sopalı bir grubun saldırısı üzerine gömüldüğü yerden çıkarıldı ve cenaze, daha sonra, Tunceli’ye götürüldü. Sadece 48 saat izni olan Aysel Tuğluk Tunceli’ye gidemedi ve annesinin defnedilmesine katılamadı."

Bugün ise ileri safhada demans hastalığıyla karşı karşıya. Yetkili yerel sağlık kurumları da Tuğluk’un cezaevinde yaşamını sürdüremeyeceği yönünde oybirliğiyle, aylar evvel görüş bildirdiler. Ancak, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun karşıt raporu nedeniyle tutsaklığı sürüyor. Oysa cezaevi koşullarında iyileşmesi olanaklı değil ve sağlığı geriye dönülemez biçimde kötüye gidiyor. Dolayısıyla, biz kadınlar, farklı il ve ilçelerde eylemlerimizi kararlılıkla ve hep beraber devam ettiriyor, ‘Aysel İçin Geç Olmadan’ diyor ve serbest bırakılarak tedavi olmasının sağlanmasını talep ediyoruz."

Kaynak: anka