MELİS ANTER

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 17 günlük tam kapanma sürecinin ardından kademeli normalleşme dönemine girilmesi ile vatandaşlar sahillere akın etti. Hava sıcaklığının 32, deniz suyu sıcaklığının ise 20 dereceyi geçmesi ile yerli yabancı turistler denizin ve güneşin tadını çıkardı, kano ve sörf keyfi yaptı. Tam kapanma ve Ramazan Bayramı döneminde, kısıtlamalar nedeniyle boş olan sahiller ve sokaklar geçtiğimiz yıllardaki sezon yoğunluğunu aratmadı.

Vatandaşların ve turistlerin sokağa ve sahillere yoğun ilgi göstermesi kolluk kuvvetlerini de harekete geçirdi. Bekçiler ve zabıtalar sahillerde ve sokaklarda maske, mesafe denetimi gerçekleştirdi.

İki yaşındaki çocuğunu hava alması için dışarı çıkaran 30 yaşındaki Melike Soyer ise “17 günlük tam kapanma sürecinin yeterli olduğunu düşünmüyorum. Zaten eşim çalışan ve kısıtlamalardan muaf olan kişiler arasında. Bugün itibari ile normalleşme sürecine girdik ama görüyoruz ki insanlar bir anda açıldı. Biraz önce de ailemle bu konuyu konuşuyorduk. İnsanlar aç gibi her yere saldırmış durumda. Bu şekilde olursa 5-10 gün sonra yine kapanmaya gideceğiz” dedi.

Bodrum’da yaşayan ve torunlarını deniz kenarına getiren 57 yaşındaki Tülay Tünay, “Burada sahilde olmak çok güzel. Ama normalleşme dönemine girmek iyi mi, kötü mü bilemiyorum. Bana henüz erken gibi geliyor. Kapanma sürecinin biraz daha uzun olması gerektiğini düşünüyorum. Çocukları evde tutmakta zorlandığımız için getirmek zorunda kaldım. Onlar da artık evde çok sıkıldılar. Bodrum halkı olarak devamlı evlerde kapalı kaldık, arkadaşlarımız, akrabalarımız hepimiz kendimizi korumaya çalıştık ama maalesef dışarıdan gelenler kapanma kurallarına uymadılar ve çalışmak zorunda olan tanıdıklarımızdan hastalığa yakalananlar oldu. Bugün normalleşme süreci ile Bodrum’un kalabalık olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

 

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Bodrum sahillerinden görüntüler

* Bekçi ve zabıtaların maske denetimi

* Melike Soyer ile röp.

* Tülay Tunay ile röp.

Kaynak: anka