MELİS ANTER

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün öğle saatlerinde başlayan orman yangınının saat 20.45 sıralarında kontrol altına alındığı bildirildi. Makilik alanda başlayan ve yerleşim yerlerini tehdit eden yangın nedeniyle ilçede panik yaşanmış, bazı oteller ve evler boşaltılmıştı.

Muğla’dan bir yangın haberi de Milas’tan geldi. Milas’ın Beyciler ile Kısırlar köyleri arasındaki ormanlık alanda akşama doğru yangın başladı. Yangının Gökova istikametine yöneldiği, bölgedeki şiddetli rüzgarın etkisi ile büyüdüğü ve kontrol altına alınamadığı açıklandı.

Milas’taki yangını, telefon kamerası ile görüntüleyen bir kadın ise şunları söyledi:

“Her yer yandı. Her yer yandı. Her yer yandı. Daha bir litre bile su dökmediler. Hiçbir müdahale yok ya. Bu kadar mı düşmansınız? Bu kadar mı kötüsünüz? Ciğerleriniz yansın inşallah. Çok kötü ya. Evimin yanına kadar geldi. Bütün hayvanlar öldü. Zeytinler yandı. Yandı ya... Her şey yandı… Allah’ım…

Nasıl bir şey bu? Nasıl bir şey bu? Çök kötü ya, çok kötü. Bir şey yapamıyorum. Kimse bir şey yapamıyor. Dağıldıkça dağılıyor. Koca dağ yandı gitti ya... Ay koca dağ yandı gitti. Kocaman dağ yandı ya, bir kimse müdahale etmedi şu saate kadar. Dağın yarısı gitti. Geri yarısında da biz varız. Bakalım ne yapacağız?

Sebep olanlar… Sebep olanlar var ya… Paranın üstüne oturanlar, üç tane uçağın hesabını yapanlar, ciğeriniz yansın, sökülsün yerinden. Başka da bir şey demiyorum ben size. Dört biryandan yaktınız memleketi be, yuh size.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

VİDEO 1: 

* Milas Söndürülmüş Yangın Alanı

VİDEO 2: 

* Bodrum'da Yangını Çeken Vatandaşın İsyanı

Kaynak: anka