MELİS ANTER

SOL Parti, Muğla’nın Bodrum ilçesinde halk ekmek fabrikası açılmasını talep etti. Yapılan açıklamada, “Bodrum'da Halk Ekmek Fabrikasını açın. Emekçilere destek olun” denildi.

Bodrum’da, SOL Parti Muğla İlçe Başkanlığı, “Ekmeğime Dokunma” talepli bir basın toplantısı yaptı. SOL Parti Bodrum İlçe Başkanlığı Yerel Yönetim Meclis Sorumlusu Mustafa Erdoğan, şunları söyledi:

“AKP iktidarının bir avuç zenginden yana kötü yönetimi halkımızın belini kırmış ekmeğe muhtaç hale getirmiştir. Ülkemizdeki ekonomik kriz orta düzeyde yaşayanları da emekçi kesimlere yakınlaştırdı. Bir yanda bütün büyük ihaleleri alan beşli inşaat çetesi, diğer yanda gittikçe çöplerden ekmek toplayan aşevi arayan yoksullar. Zamlar en çok çalışan emekçileri ve işsizleri vurmaktadır. Bodrum’da şu an normal beyaz ekmeğin fiyatı 2,5-3 TL'dir. 4 TL olması beklenmekte.

"HALK EKMEK FABRİKALARI GERİ AÇILMADI"

4 kişilik emekçi bir ailenin evine 8-10 ekmek girmekte, bu fiyatlar zor durumdaki çalışanların yaşamını daha da güçleştirmektedir. Sosyal yerel belediyeciliğin görevi çalışanların yaşamlarını kolaylaştırmada yardımcı olmaktadır. Bodrum’da 1991-1992 yıllarında Belediye Başkanı Emin Anter bu amaçla Bodrum Halk Ekmek Fabrikasını kurmuş, birçok mahallede Halk Ekmek büfeleri açılmış halkın ucuz ve sağlıklı ekmeğe ulaşmasını sağlamıştır. Fakat sağ muhafazakâr ANAP Belediye yönetimine gelince ilk fırsatta Halk Ekmek Fabrikasını kapatmış, her ne hikmetse sonraki yerel yöneticiler bu konuya el atmamıştır.

"BODRUM HALKI 56 FIRININ İNSAFINA BIRAKILDI"

Bugün Bodrum halkı yarımadada 56 özel fırının insafına bırakılmış durumda. İstanbul'da Halk Ekmek 250 gr. normal ekmeği 1,25 TL'ye satmaktadır. Bodrum'da ise 2,5-3 TL. SOL Parti Bodrum İlçe örgütü olarak Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı 2019 yerel seçimlerindeki seçim sözünü yerine getirmeye davet ediyoruz. Zaman geçirmeden Bodrum'da Halk Ekmek Fabrikasını açın. Emekçilere destek olun. Halk Ekmek Fabrikası açılana kadar mahallelerde ücretsiz ekmek dağıtın. 'Bodrum’a Halk Ekmek gerek' diyoruz."

HALK EKMEK İÇİN İMZA KAMPANYASI

Erdoğan açıklamasının sonunda ise Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile görüştüklerini ve imza kampanyası başlatacaklarını bildirerek şu ifadelere yer verdi;

“Seçim vaadiniz var bu konuda dedim. Dedi ki, ben böyle bir şeyi düşünüyordum ama fırıncılar bana geldi, ‘ekmek isteyene biz ekmek gönderebiliriz’ dediler. Ben de bu nedenle şu an böyle bir şey yapmıyorum dedi. Kendisine de sorabilirsiniz. Yani şu an belediye başkanının böyle bir gündemi yok. Ama biz imza kampanyası açacağız bu konuda. İmza kampanyası sonucu topladığımız imzaları Bodrum Belediyesi’ne vereceğiz. Bu talebimizi ileteceğiz.”

Kaynak: anka