MELİS ANTER

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, 30 Eylül’de yapılacak seçimlerde konsey başkanlığına yeniden aday olduğunu açıkladı. Yılmaz, "Pandemi ile birlikte Bodrum halkı Bodrum’da yaşayamaz hale geldi. Sorunlar hızla, büyüdü ancak çözümler aynı hızda gerçekleşmedi" dedi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde iki yıl önce Kent Konseyi Başkanlığı’na seçilen kaptan Arif Yılmaz, bugün yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"PANDEMİ İLE BODRUM HALKI BODRUM’DA YAŞAYAMAZ HALE GELDİ"

"Son iki yıl içerisinde oluşturduğumuz çalışma gruplarımız ile çok başarılı işler yaptık. Gerek yerel yönetim gerekse merkezi yönetim ile uyum içerisinde çalıştık. Her iki tarafı da olumsuz gördüğümüz zamanlarda sert bir şekilde eleştirdik, eleştirmeye devam ederiz. Pandemi ile birlikte Bodrum halkı Bodrum’da yaşayamaz hale geldi. Sorunlar hızla büyüdü ancak çözümler aynı hızda gerçekleşmedi.

"BİR SONRAKİ DÖNEMDE KADINLARDAN BİR HAMLE BEKLİYORUM"

Sorunlar hızla büyürken sahaya inme fırsatını çok bulamadık. Bodrum’un trafik, yapılaşma sahil işgalleri başta olmak üzere nüfus arttıkça sorunlarda katlanarak büyüdü, pandemi çalışma hızımızı kesti, ama yine de yılmadık, projeler üretmeye ve bu projeleri yerel yönetimle paylaşmaya devam ettik. Yürütme kurulumuzdaki arkadaşlarımızla görüşmeler yaptık. Arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu devam etme yönünde fikir bildirdiler. Ben de bir dahaki dönemde Kent Konseyi başkanlığına adayım. Yarım kalan işleri tamamlayıp yönergeleri düzelttikten sonra, benden sonraki dönemde kadın arkadaşlarımızdan bir hamle bekliyorum. Çünkü çok ciddi çalışmalar yapıyorlar. Hep beraber onlara da destek vereceğiz. Sistemi oturtursak her şey çok güzel olacak.”

 

Kaynak: anka