MELİS ANTER

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaz aylarında yaşanan yangınlarda büyük çaba ve emek sarf eden Bodrum Gönüllüleri, bugün Sarı Yaz Kahvaltısı etkinliğinde bir araya geldi.

İzmir depreminde oluşmaya başlayan Bodrum Gönüllüleri grubu, geçen yaz Bodrum ve Milas’ta çıkan orman yangınlarında üstlendikleri görevler ve ‘hepbirhepbirlik’ mottosuyla gün geçtikçe gönüllü sayısını artırıyor.

Bodrum Gönüllüleri, Bodrum için yaptıkları çalışmaları değerlendirmek ve yeni projeler üretmek için bugün Sarı Yaz Kahvaltısı’nda buluştu.

Düzenlenen etkinlikte, Bodrum’a gönüllü olarak katkıda bulunan BODER (Bodrum Otelciler Derneği) Başkanı Ömer Faruk Dengiz’e, JCI Bodrum (Junior Chamber International-Dünya Genç Liderler ve Girisimciler Federasyonu) adına başkan yardımcısı Melih Aya’ya ve Eurodesk Bodrum adına Berat Ezel’e sertifika verildi.

BODRUM GÖNÜLLÜLERİ BİRÇOK DERNEK VE KULÜBÜ BİR ARAYA GETİRDİ

Bodrum Gönüllüleri kurucularından Taner Akbal, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada şunları şöyledi:

“Bizler Bodrum Gönüllüleri olarak, gelenekselleştirmeyi düşündüğümüz kahvaltı organizasyonumuzda tüm gönüllü dostlarımızla güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Katılım da bayağı çoktu. Burada genel amacımız Bodrum’da sağlık, eğitim, kadın, aile, çocuk, spor ve doğa, çevre anlamında Bodrum’a değer katmak; Bodrum’da farkındalık yaratmak. Bizler Bodrum Gönüllüleri olarak Bodrum için üretmeyi, çalışmayı ve eğlenmeyi düşünüyoruz. Bu anlamda bize destek veren tüm Bodrum gönüllülerine, Bodrum sevdalılarına buradan teşekkür ediyoruz. İyi ki varlar, bizleri yalnız bırakmıyorlar. Biz de onlar için her zaman üretmeye devam edeceğiz. Bizler, İzmir depreminde görev aldıktan sonra Bodrum’a döndüğümüzde Bodrum’da da bir gönüllülük projesinin olması gerektiğini… Daha önce de çalışmalar olmuş ama halk tarafından belki tam olarak bilinmediği için desteklenmediğini düşünüyorum. Ama bizlerle birlikte Bodrum’da gönüllülük daha iyi bir hale geldi. Herkes katılım sağlamaya başladı. Birçok kulüp, dernekler bir araya geldik. Gönüllülük anlamında büyük bir güç oluşturmaya başladık. Ahmet Aras başkanımızın, değerli kaymakamımızın destekleriyle birlikte projelerde aktif rol almaya çalışıyoruz. Kendilerinin de destekleri genelde lojistik ve sosyal anlamda bizleri güçlendiriyor. Bizler de fiziki olarak kendilerine etkinliklerinde, faaliyetlerinde tüm gönüllü arkadaşlarımızla birlikte destek vermek istiyoruz ve destek vereceğimizi de her zaman göstereceğiz kendilerine.

“GÖNÜLLÜ SAYIMIZ ÇOK KISA SÜREDE 250’Yİ GEÇTİ”

Şu an için üye sayımız 256’yı geçiyor. Bir whatsapp grubumuz var ve sosyal medya hesaplarımızdan da katılım istekleri geliyor. Arkadaşlarımız da bu katılımları sağlıyorlar. İlerleyen zamanlarda alanlarımızda sağlık, eğitim, kadın, aile, çocuk, sosyal, lojistik ve doğa alanlarımızda, sorumluluk alanlarımızda yöneticilerimiz olacak. Yöneticilerimiz kendi gruplarını oluşturup, belirlenen takvimdeki etkinliklere göre çalışmalar planlayacak.

“CUMHURİYET’İMİZİN İLANINI O DÖNEMDEKİ GİBİ KUTLAYACAĞIZ”

Şimdi 29 Ekim’de bir etkinlik planlamamız var. Planlamamız şu şekilde; hem belediyemizin hem kaymakamlığımızın faaliyetlerinin ve bizlerin geçmiş dönemde gerçekleştirmiş olduğu faaliyetleri bir gazete içerisinde biriktirip, bunların eski Cumhuriyet ilanında gazeteci çocuklar ellerinde ‘yazıyor, yazıyor’ imajıyla dağıtım yapılırken gözlemlerimizde ve planlamamızda böyle bir yer aldık. Bizler de aynı inançla aynı imajı Bodrum’da yaratmaya çalışıyoruz. 29 Ekim’de bizler de Bodrum Gönüllüleri Gazete’mizle, iki genç kardeşimizle hem de yönetimimizle, Bodrum Gönüllüsü dostlarımızla bu gazete Cumhuriyet’imizin ilanı ile ilgili dağıtımımızı ve bayrak dağıtımımızı gerçekleştireceğiz.”

“BODRUM İÇİN BİR EL DEĞİL İKİ ELDEN ÇALIŞMAK DAHA KEYİFLİ OLDU”

13 yıldır Bodrum’da yaşayan müzisyen ve Bodrum Dönüşüm grubunun kurucusu olan Hicran Aydoğdu ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bodrum Gönüllüleri ile yangınlar döneminde tanıştım. Bodrum Dönüşüm yöneticisiyim aynı zamanda. ‘Böyle bir organizasyon var, bizimle çalışır mısınız’ dediler. Ben de severek kabul ettim. Bodrum’da yaşadığım için keyifli olacağını düşündüm. Aslında yangınlardan önce bir araya gelmiştik. Çünkü Taner Bey ‘Bizim Bodrum Gönüllü projemiz var, sizin de Bodrum Dönüşüm projeniz var, biz acaba bunları bir kulvarda bir araya getirebilir miyiz, birbirimize destek olabilir miyiz’ dediğinde ben de çok rahatlıkla kabul ettim. Çünkü Bodrum için bir şeyler yapmak istiyordum. Bir platform haline dönüşürse çok daha keyifli olacak. Hani bir değil de iki el bir şeyler yapabiliriz diye düşünmüştüm. Hakikatten de sonrasında yangınlar patladı, bu yangınlarda bir araya geldik. Biraz daha kaynaştık açıkçası. Başka projelerde bir ara beraber çalıştık. Güzel bir organizasyon da oldu, güzel bir birliktelik oldu.”

Kaynak: anka