MELİS ANTER

The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras, “Dedik ki; bu yıl yangından etkilenen bu bölgede umut olalım, onlarla birlikte neler yapabileceğimizi, nasıl oraları tekrar eski günlere getirebileceğimizin çalışmalarını yapalım” açıklamasını yaptı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu yıl 33. kez düzenlenecek olan The Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışmalarının basın toplantısı bugün ana sponsoru olan The American Hospital sergi alanında yapıldı. The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras, "Bu yıl yangından etkilenen bu bölgede özellikle kamuda, gönüllü olarak çalışan herkese yerinde, gidelim onlara teşekkür edelim. Çünkü çok ciddi bir bölümünü kurtarabildik. Kurtaramadığımız bölgelerde ise umut olalım, onlarla birlikte neler yapabileceğimizi, nasıl oraları tekrar eski günlere getirebileceğimizin çalışmalarını yapalım" dedi.

Basın toplantısına; organizasyon komitesi başkanı Süleyman Uysal, The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras, CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yarışmaların ana sponsoru The American Hospital’ın Başhekimi Yusuf Babayiğit ve sponsorlar katıldı.

18 Ekim 2021 akşamı kampana çanının çalınması ile başlayacak olan The Bodrum Cup, 23 Ekim’e dek sürecek. Yarışlara 150 yatta yaklaşık 1500 yarışmacı katılacak. Era Bodrum Yat Kulübü tarafından düzenlenen yarışmalarda, yatların; 250 mil boyunca mücadele edeceğini belirten Uysal, şunları söyledi:

"33 YILDIR ARA VERMEDEN DEVAM EDİYORUZ"

“The Bodrum Cup 33.sü düzenleniyor ve Türkiye Cumhuriyeti’nde 33 yıl ara vermemiş tek organizasyon olarak hala devam etmekte. Biliyorsunuz pandemi koşulları nedeniyle geçen yıl ‘The Year Of Heroes’ adını verdiğimiz, yarış yapmadan bir anma seyri gerçekleştirdik. Bu seyirde 33 yılın şampiyonları ve sağlık çalışanlarımız bizimle beraberdi. Bu anlamlı seyir çok sevildi ve çok mutlu oldu insanlar. Bu sene ne geçen seneki kadar küçük ne ondan önceki sene kadar büyük bir Bodrum Cup yapma hayali ile yola çıktık. Fakat biraz geç başlayabildik. Pandemi koşullarının bize ne kadar izin vereceğini dikkatli bir şekilde araştırarak ilerledik.

"BİZ DENİZCİLERİN CİĞERLERİMİZDEN BİRİ YOK OLDU"

Bu sırada organizasyonu yapabilir miyiz, yapamaz mıyız, pandemi koşullarında kimseyi riske atmadan nasıl yaparız diye düşünürken maalesef hepinizin malumu olduğu, ciğerlerimizi yakan yangınlarla boğuşmaya başladık ve o bölge The Bodrum Cup için çok önemli bir bölge olduğu için açıkçası sadece böyle söylerken bile içim kötü oluyor. Tarifi çok zor. Birçok şekilde tarif edildi yangınlar ama biz denizciler tarafından baktığımız zaman ciğerlerimizden biri yok oldu. Artık tek akciğerimiz ile yaşıyoruz. Gökova Körfezi’nin nerdeyse yarısı yangında kül oldu. Bizler ise bunun acısını her gün yaşıyoruz. Biz The Bodrum Cup olarak bir aileyiz, büyük bir aileyiz. 75 kişilik gönüllü bir organizasyon komitemiz var. Dolayısıyla hep bir araya gelerek yangınlarla ilgili iyi bir şeyler yapmaya her zaman olduğu gibi maalesef her zaman olduğu gibi yine umut olmaya çalışmak gibi bir misyon edindik ve çalışmalarımıza başladık. Geçen seneki Pandemiden sonra yangınla ilgili bir şey yapmak çok zor. Çünkü bu organizasyonda hem pandemi koşulları hem de yangına değinmek ikisini aynı anda yapmak zor bir coğrafyada yapmak bizim için zorlayıcı olacak. Ama bu yola baş koyduk. Bu yolun temasını da hep beraber belirledik. Çünkü bu tip problemlerle ancak çok unuttuğumuz ama hatırlamak zorunda olduğumuz hep beraber olmak içgüdüsüyle ancak baş edebileceğimizi düşünüyoruz.”

The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras ise şunları söyledi:

"BU YIL BODRUM CUP’TA BÜYÜK BİR SOSYAL SORUMLULUĞUMUZ VAR"

“Yıllar içerisinde dünyanın dört bir yanından gelen yabancı konuklarla beraber biz bu organizasyonu yapar olduk ve hep birlikte dünyaya dostluk mesajları verdik. Sevgi çemberleri kurduk ve tüm dünyada aynı zamanda denizlerimizi koruyalım, koylarımızı koruyalım mesajları verdik. Tabi bu yıl üzücü bir yıldı. Maalesef yangınla karşı karşıya geldik. Tabi biz Bodrum Cup’ta daha önce verdiğimiz güzel pozlarla ülkemizin, bölgemizin tanıtımına da büyük katkı sağladık. Ama sosyal sorumluluk tarafımız da var. Dedik ki; bu yıl yangından etkilenen bu bölgede özellikle kamuda, gönüllü olarak çalışan herkese yerinde, gidelim onlara teşekkür edelim. Çünkü çok ciddi bir bölümünü kurtarabildik. Kurtaramadığımız bölgelerde ise umut olalım, onlarla birlikte neler yapabileceğimizi, nasıl oraları tekrar eski günlere getirebileceğimizin çalışmalarını yapalım. Sevgili Süleyman Uysal’ın dediği gibi sorumluluk alalım. O yüzden Bodrum Cup bu yıl bize farklı da sorumluluklar veriyor. Umarım bunları gerçekleştiririz. Yanan yerleri eski günlerine tekrar döndürürüz.”

“YARIŞ ROTASININ YANGIN BÖLGELERİ OLMASI BİRLİK BERABERLİĞİMİZE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK"

Bodrum Amerikan Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yusuf Babayiğit ise şöyle konuştu:

“Amerikan Hastanesi adına 4 senedir isim sponsorluğunu üstlendiğimiz, yelken sporu ile ne yazık ki pandemi nedeniyle bir senedir ayrı kaldık. Yelken sporuna tutkusu olan sporcuları desteklemek ve ülkemizin sportif başarısının ortaya çıkarılmasına katkıda bulunabiliyor olmak kurum adına bize hayli gurur veriyor. Bir yıllık özlemin ardından etkinliğin yeniden düzenleniyor olması hepimizi çok mutlu etti. Elbette Bodrum halkı olarak sadece globalde değil yerelde de zor zamanlar yaşadık. Geçtiğimiz yaz yaşanan orman yangınları hala canımızı acıtıyor. Kısa ve uzun vadeli etkilerini ne yazık ki yaşadık, yaşıyoruz, yaşayacağız. Hepimizin, herkesin canı yansa da elbette en çok bölge halkımız etkilendi. Yelken yarışlarının rotasının bu şekilde belirlenmiş olması birlik ve beraberliğimize büyük katkı sağlayacaktır. Umuyoruz ki spor bir kez daha hepimiz için motivasyon ve mutluluk kaynağı olacaktır. Bodrum Amerikan Hastanesi olarak bu organizasyonun bir parçası olmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum.”

"SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM BODRUM’DA 3500 YILDIR DEVAM EDİYOR, BODRUM CUP BUNUN ÖRNEĞİDİR"

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise şu açıklamayı yaptı:

“Bodrum 3500 yıldır sürdürülebilir bir yaşam sunuyor bütün sakinlerine. Bu ne demek? Daha biliyorsunuz yeni yeni konuşuluyor bu sürdürülebilirlik meselesi ama bunu biz Bodrum’da 3500 yıldır zaten yapıyoruz. Hele hele 33 yıldır da Bodrum Cup gibi çok büyük bir festivali sürdürebiliyoruz. Demek ki biz bunu çoktan başarmışız diye görüyorum. Yani sürdürülebilirlik meselesini başarmışız. Sürdürülebilirlik nedir? Yereli korumaktır. Doğayı korumaktır. Tarihi, kültürü korumaktır, savunmaktır ve bu şekilde globalleşmektir. Bodrum Cup’a destek veren kim olursa olsun, bütün kamu ya da özel sektör hiç fark etmez bütün şahıs, birey, yerel yönetim ben gerçekten bugüne kadar hepsine çok teşekkür ederim. Bundan sonra desteklerinde artarak devam etmesini istiyoruz. Şimdi biz biliyorsunuz Bodrum’da bir tanıtım vakfı olarak da faaliyet veriyoruz BOTAV olarak. Bodrum Tanıtım Vakfı, tanıtım çok pahalı bir şey. Milyonlarca dolar harcasanız, her tarafı billboardlarla donatsanız bütün dünyada görsel, televizyon çalışsanız milyonlarca dolar harcarsınız. Ama şu Bodrum Cup’ın yarattığı etkiyi yaratamazsınız. O yüzden çok küçük bütçeler aslında bunlar. Bu çok küçük bütçelerle çok büyük bir etki yaratmanın algıya hitap etmenin Bodrum Cup tam anlamıyla şahididir. Bodrum Cup bu kadar önemli bir faaliyet Bodrum için. Ama Türkiye için de. Çünkü hem yerel anlamda hem ulusal anlamda hem de uluslararası anlamda 33 yıldır devam eden çok önemli bir faaliyetten söz ediyoruz. Tabi bu günlere gelmemizde, Bodrum Cup’ın bugünlere gelmesinde Cevat Şakir Kabaağaçlı’lardan tutun özellikle mavi yolculuğu bu ülkenin gündemine sokan ve dünyanın gündemine sokan büyük insan, arkasından süngercilerimizden tutun, sonrasında tirhandillerimizden, guletlerimizden, ayna kıçlarımızı hayata geçiren o büyük sanatçılar, ustalarımızdan tutun herkesin çok büyük bir emeği var. Ve şu an özellikle denizlerimizde bayrak açmış bütün guletlerimiz, tirhandillerimiz, dünyaya hizmet eden en iyi konsepte hizmet eden bütün denizcilerimiz, onların sırtlarında, onların omuzlarında yükselen bir Bodrum Cup’tan söz ediyoruz. O yüzden bu büyük bir bayramdır bizim için. Büyük bir festivaldir. Ben şimdiye kadar bu festivale destek veren, omuz veren herkesi kutluyorum, teşekkür ediyorum tekrar.”

Yatlar 19 Ekim günü Bodrum- Bodrum, 20 Ekim günü Bodrum- Çökertme , 21 Ekim günü Çökertme Kissebükü, 23 Ekim Günü Kissebükü – Bodrum (Erol Ağan) etaplarında mücadele edecekler.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal

* The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras

* Bodrum Amerikan Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yusuf Babayiğit

* Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras

 

Kaynak: anka