Bodrum Belediyesi, Modern Bodrum Müzesi’nin kurulması için çalışmalar yürütürken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Murat Balkan anısına sergi düzenliyor. 21 Eylül’de Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlere kapısını açacak olan sergide, Balkan’ın koleksiyonundan küçük bir bölüm yer alacak.

Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Modern Bodrum Müzesi’nin kurulması için çalışmalar yürütürken geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Murat Balkan anısına sergi düzenliyor. Beş yıl boyunca Şevket Sabancı Kültür Sanat Merkezi Danışma Kurulu’nda gönüllü olarak görev yapan Balkan’ın anısına düzenlenen sergide, Balkan’ın koleksiyonundan küçük bir bölüm yer alıyor. Sergide ayrıca Adnan Turani, Aslı Özok, Ali Kotan, Bedri Baykam, Bedri Rahmi, Devrim Erbil, Ergin İnan, Ertuğrul Ateş, Ferruh Başağa, Gencay Kasapçı, Habip Aydoğdu, Hakan Esmer, Harun Antakyalı, Kayhan Keskinok, Lasche, Lütfi Günay, Mehmet Gün, Neşe Erdok, Ömer Ulaş, Özdemir Altan, Pol Andersen, Selim Turani, Ş. Ateş, Şadan Bezeyiş, Şeref Akdik ve Turan Erol eserleri, sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Aspat Koyu'nda 15 yıl resim ve heykel çalıştayları düzenleyen Balkan'a saygı niteliği taşıyan ve Prof. Dr. Kıymet Giray küratörlüğünde hazırlanan "Murat Balkan Koleksiyonu’ndan Seçkiler" sergisi, 21 Eylül günü saat 18.00'de Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşuyor.

Kaynak: anka