MEHMET YAZICI

Birleşik Kamu- İş Konfederasyonu üyeleri bugün Samsun’daydı Konfederasyon Genel Başkanı Mehmet Balık, ülkenin dört bir yanındaki orman yangınlarına dikkat çekerek “Madem 2 milyon 200 bin emekliye para vermediniz, 4 milyon 800 bin kamu çalışanına ücret vermediniz. O zaman kendinize saraylar yaptıracağınıza, kendinize uçak filoları kuracağınıza, ormanlarımızı korumak için, ormandaki yangını söndürmek için uçak alsaydınız. Madem bize vermediniz, vatanımızı korumak için verseydiniz” dedi.

Samsun Onur Anıtı önünde basın açıklaması yapan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, şöyle konuştu:

“Kuruluşun ve kurtuluşun başkenti dedik, Samsun dedik. Ama Samsun’a gelmeden önce Sendikanın başkenti, sendikacılığın duayeni Fakir Baykurt’un anıtından Burdur’dan yürüyüşümüze başladık. 

“ACILARIN SEBEBİ AKP İKTİDARI”

Ve bugün alevler içinde yanan Antalya’ya uğradık. Ve bugün Antalya’da çekilen acıların sebebinin AKP iktidarı olduğunu, hepimiz biliyoruz. Madem 2 milyon 200 bin emekliye para vermediniz, 4 milyon 800 bin kamu çalışanına ücret vermediniz. O zaman, kendinize saraylar yaptıracağınıza, kendinize uçak filoları kuracağınıza, ormanlarımızı korumak için, ormandaki yangını söndürmek için uçak alsaydınız. Madem bize vermediniz, vatanımızı korumak için verseydiniz. Bugün yola çıkan bir araçta yangın tüpü yoksa, trafik polisi hemen durdurur cezasını yazar. Oysa yangın yerine dönen ülkemizde hükümetin görevi bir tane yangını söndürecek aracımız yok.

“BİZDEN ÇALDIĞINIZI HİÇ OLMAZSA VATANIMIZI KORUMAK İÇİN KULLANIN”

Daha biraz önce Manavgat’taki arkadaşımızla konuştum. Köyler yanıyor. Gelen yok, giden yok. Müdahale eden yok. Uçak yok. Arazöz yok. Ormanda çalışan kamu çalışanlarının sorunları, hepsi hepsi sözleşmeli, güvencesiz. Yangında çalışan mevsimlik işçiler kadrosuz. Ormanlarımız yangına karşı korunmamış. Bakımı yapılmamış. Muhafazaya alınmamış. Biz bugün tüm emeğimizden, geleceğimizden vazgeçebiliriz. Ama ülkemizden vatanımızdan ormanlarımızdan vazgeçemeyiz. Bize vermiyorsanız, ormanlarımızı koruyacak önlemler alın. Bizden aldığınızı, bizden çaldığınızı hiç olmazsa vatanımızı korumak için kullanın. Kendi saraylarınız, kendi uçaklarınız için kullanmayın.”

Genel Başkan Mehmet Balık’ın konuşması sık sık “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek” sloganları ile kesildi.

 

Kaynak: anka