SİBEL KAHRAMAN / ZEHRA DEĞİRMENCİ

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu üyesi memurlar Bursa’da konfederasyon genel başkanı Mehmet Balık ile birlikte toplu sözleşme taleplerini dile getirdi. Balık, “İktidar bizleri dikkate almazsa bu toplu görüşme sürecinden sonra da, alanlarda hak mücadelemiz devam edecek. Eylemlerimiz sürekli devam edecek. Ya hakkımızı alacağız ya da AKP iktidarını göndereceğiz” dedi.

Açıklamaya, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ve il yöneticileri, İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Erdal Ay ve il yöneticileri de destek verdi.

Memurların yılda bir defa izin aldığını ancak tatile gidecek parayı bulamadığını belirten Konfederasyon Genel Başkanı Balık, “Yılda bir defa yıllık izine ayrılıyoruz. Ama o dönemde tatile gidecek parayı bulamıyoruz. Tatile gitsek de, ya çadır kamplarında, ya da, hısım akraba ziyaretleriyle, tatilimizi değerlendirmeye çalışıyoruz. O zaman yılda bir defa yıllık izne ayrılan kamu çalışanlarına bir maaş tutarında ikramiye istiyoruz” dedi.

SÖZLEŞMELİ-KADROLU AYIRIMI

Kamuda aynı işi yapan iki kişinin farklı ücretler aldığına dikkat çeken Genel Başkan Balık, konuşmasını, şöyle sürdürdü:

“Aynı işi yapan. aynı kurumda aynı odada çalışan kamu çalışanları arasındaki ücret farkının ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Bir hastane düşünün 2 hemşire arkadaş emek veriyor. Birinin maaşı diğerinin yarısı kadar. Bir okul düşünün. 2 öğretmen aynı şubeleri okutuyor. Birinin maaşı değerinin yarısı kadar. Bu haksızlığın ortadan kaldırılması ve sözleşmeli personele son verilmesi, taleplerimiz arasında.

KADIN ÇALIŞANLARA YENİ HAKLAR

Yıllardır artırmayan doğum yardımının artırılması ve her yıl güncellenerek devam etmesi istiyoruz. Cumhurbaşkanı çıktı, 4 çocuk 3 çocuk yapın diyor da, doğum yardımı, kadın arkadaşlarımızın özellikle ve izinlerinin güncellenmesini talep ediyoruz.

SEFALET ORANINDAKİ ZAM TALEPLERİNE KARNIMIZ TOK

Anayasa'nın çalışma yaşamı ve çalışan haklarına ilişkin hükümleri uluslararası sözleşmelere uygun olarak düzenlenmelidir. Grev hakkı anayasal güvenceye alınmalıdır. 4688 sayılı Sendika yasası, yeniden grevli toplu sözleşmeli hale dönüştürülmelidir. Kamu emekçilerinin ekonomik krize, enflasyona büyüme rakamlarına ve gerçekçi ülke koşullarına göre hiç bir kazanım sağlamayacak olan sefalet orandaki zam taleplerine karşı karnımız toktur.

MEMUR-SEN, AKP İLE İŞ BİRLİĞİ YAPIYOR

Bir şunu çok iyi biliyoruz. Sözleşme masasına bugün oturan Memur Sen'in AKP'yle iş birliği içerisinde olduğunu, kamu çalışanların haklarını düşünmek yerine, sadece sadece memurlardan aidat toplamak ve o aidatı yakın çevresine rant olarak sunmaktan başka hiçbir işleri yok. AKP’nin yandaş Memur-Sen’ini bu toplu görüşme masasında istemiyoruz. Kamu Sen'le bugün ortaklık kurdular. Birinci yıl için yüzde 21, ikinci yıl için yüzde 17 zam talep ettiler ve 600 TL seyyanen zam istediler. Seyyanen zam demek, emekli kesitlerine yansımayacak zaman demektir. Biz ise seyyanen değil, tüm haklarımıza ve geleceğimize çıkan sıcak şekilde ücretlendirilmesini istiyoruz. Ve buradan Memur Sen'in Genel Başkanına ve Kamu Sen'in genel başkanına sesleniyorum. Madem teklifiniz de samimisiniz teklifinizin arkasında durun eğer hükümet vermiyorsa inin alanlara, biz size destek vereceğiz.

HÜKÜMETİ UYARDI

İktidar bizleri dikkate almazsa bu toplu görüşme sürecinden sonra da, alanlarda hak mücadelemiz devam edecek. Biz mücadeleye Fakir Baykurt’tan başladık ve bu mücadeleyi il il devam ettireceğiz. Kimse sanmasın ki Ankara'daki eylemden sonra eylemlerimiz bitecek. Eylemlerimiz sürekli devam edecek. Ya hakkımızı alacağız ya da AKP iktidarını göndereceğiz diyorum."

 

 

Kaynak: anka