DUYGU SEVİMLİ

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, 2002 yılından bu yana kamu çalışanlarının maaşlarının önemli ölçüde eridiğini söyledi. Balık, AKP yöneticilerine seslenerek “Siz madem adilsiniz 2002’deki milli gelirdeki oranda kamu çalışanlarına pay istiyoruz. Hakkımızı alana kadar alanlardayız” dedi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’nun Burdur’dan başlattığı programa Antalya’dan sonra Aydın’da da devam edildi. Aydın Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yapan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Balık, hem çalışan emekçilerin, hem de emeklilerin bu dönemde mağdur edildiğini bildirdi.

Genel Başkan Balık, “2002 yılı öncesinde AKP iktidara geldiği zaman kamu çalışanlarının milli gelirinden aldığı payla, bugünkü aldığı pay arasında uçurumlar var. Siz madem adilsiniz 2002’deki milli gelirdeki oranda kamu çalışanlarına pay istiyoruz. TÜİK çakma rakamlarla, 6 ayda bir başkanını değiştirerek, kendi istediği rakamlar üzerinden verilecek maaş zammını asla kabul etmiyoruz” dedi.

“HAKKIMIZI ALANA KADAR MEYDANLARDAYIZ”

Balık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“AKP bunu böylece bilsin ve burada hakkımızı alana kadar alanlarda olmaya devam edeceğiz.  Kamu çalışanlarının en azından 2002 yılındaki milli gelirden aldığı pay kadar bir pay alabilmesini sağlanabilmelidir. Önceki yıllarda yaşanan kayıpların karşılanabilmesi için, önce yüzde 30 zam yapılmasını, sonra toplu iş masasında 2022 yılının ilk yarısı için yüzde 15, ikinci yarısı içi yüzde 15, 2023 yılının ilk yarısı için yüzde 15 ve ikinci yarısı için de yüzde 15 oranında zam yapılmasını talep ediyoruz. Bu birilerine fazla gibi görünebilir. Ama kayıplarımızı maaşımızı altın, dolar, Euro ile karşılaştırdığımızda, bizim söylediğimizin çok haklı olduğunu göreceksiniz. AKP iktidarı, kamuda tasarrufa yöneleceklerini söylerken, emekçinin, emeklinin haklarını kısıtlarken, kendisini tasarruftan muaf bırakmakta. Ve Cumhurbaşkanlığı ve bürokratlarının harcamalarına servet bırakmakta. Çok ilginç, AKP iktidarının yaklaşık bin 500 civarında çifte maaş alan bürokratı var. Şöyle bir uygulama getirmiş iktidar, demiş ki; sizden bir maaşınızdan vergi alacağım. İkinci maaşınızdan vergi almayacağım diyerek memleket kaynaklarını heba etmiştir.”

 

Kaynak: anka