MELİS ANTER

Ünlü milyarder Bill Gates, beş gün önce Bodrum’dan başladığı ve ardından Aydın’ın Kuşadası ve Didim ilçelerinde geçirdiği tatilini; bu sabah saatlerinde yeniden geldiği Bodrum’da sürdürüyor.

Bill Gates dün, Aydın’ın Didim ilçesindeki Apollon tapınağı ve Milet’i ziyaret ettikten sonra bugün sabah saatlerinde 106 metre uzunlundaki Luna isimli yatı ve onlara eşlik eden Flying Fox ve Way Finder isimli yatlarla bugün Bodrum’a geldi.

Bodrum Kalesi’ne yaklaşık yarım mil açıkta demirleyen yattan inen Bill Gates ve yanındakiler önce Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret etti. Ziyareti sırasında görüntü alınmasını istemeyen ve gazetecileri fark eden Gates bota binerek tekrar yatına döndü.

Gates öğle saatlerinde yattan ayrılarak Bodrum’un Yalı Mahallesi’ndeki ultra lüks bir otele gitti.  Burada yaklaşık bir saat kalan Gates, ardından Karaada, Orak Adası ve Akvaryum koylarını gezdi.

Gates 2 gün önce Kuşadası’ndan Efes’e giderek Meryem Ana’yı ziyaret etmiş ikinci kez hacı olmuştu. Gates’in tatilini Gökova ve Hisarönü koylarında geçireceği belirtildi.

Kaynak: anka