GÖKAY ŞİMŞEK

Bilecik Yiyecek Maddesi Satan Esnaflar Odası Başkanı Ahmet Subaşı, esnaflar tarafından talep edilen poğaça ve simit zammının Valilik’te kurulan komisyonda kabul edilmemesi kararına tepki gösterdi.

Bilecik Valiliği, simit ve poğaça fiyatlarına yapılan yüzde 50 oranındaki zamma ilişkin itirazın kabul edildiğini, simit ve poğaçanın eski tarifeden satılmasına karar verildiğini anımsattı.

Bilecik Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Yapılan inceleme sonucunda; simit ve poğaça fiyat tarifesinin uygun olmadığı değerlendirilerek Valiliğimizin itirazının kabulüne ve yürürlükte olan eski tarifeden bu ürünlerin (simit 90 gram 2,00 TL ve poğaça 80 gram 2,00 TL) satılmasına; ekmek fiyat tarifesinde ise yapılan itirazımız kabul edilmeyerek yürürlükte olan yeni tarifeden (ekmek 200 gram 2,50 TL) satılmasına oyçokluğu ile karar verilmiştir" denilmişti.

“ESNAFIMIZI ZARARA UĞRATACAK UYGULAMADAN DÖNÜLMESİ GEREKMEKTEDİR”

Bilecik Yiyecek Maddesi Satan Esnaflar Odası Başkanı Ahmet Subaşı, yaptığı yazılı açıklamada, karara tepki gösterdi. Subaşı, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bilecik Valiliğince yapılan açıklamada, simit ve poğaça fiyatları eski fiyatlardan satılacağı duyuru olarak ilan edilmiştir. Ancak, herhangi bir mahkeme kararı yoktur. Sadece komisyon kararı ile yapılan fiyat uygulamalarının mahkeme kararı olmadan zammın geri çekilmesi mümkün değildir. Aynı zamanda dokuzuncu ayda 130 TL olan un şu anda  300- 350 TL’dir.Dokuzuncu ayda 1 kg Susam 14 TL şuanda 40 TL Poğaçalık yağ 9. ayda 75 TL şuanda 290 TL olmuştur. Esnafımızın bu şartlarda eski fiyatlara satış yapması mümkün değildir. Bu yanlıştan dönülmesini ve esnafımızı zarara  uğratacak uygulamadan dönülmesi gerekmektedir.”

 

Kaynak: anka