GÖKAY ŞİMŞEK

Bilecik Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleri Muharrem Tüfekçioğlu, Ahmet Korkmaz ve Bülent Kaya; belediyedeki rüşvet iddialar karşısında “Tarafımız hakkında yapılan her türlü karalayıcı beyanı ve yayını reddediyoruz” açıklamasını yaptı.

Bilecik Belediyesi iştiraki Kayı A.Ş. Genel Müdürü ve eski başkan danışmanı Selçuk Erdağı'nın rüşvet aldığı iddialarının ardından tutuklanması üzerine CHP Bilecik Belediye Meclisi Üyeleri Muharrem Tüfekçioğlu, Ahmet Korkmaz ve Bülent Kaya yazılı basın açıklaması yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu elim ve tasvip etmediğimiz hadise bizlerin bilgisi dışında cereyan etmiştir. Zaten uzlaşmaya varılan miktar netleşmiş, her iki taraf sulh olmuş iken, son derece şeffaf bir şekilde bu süreç devam ettirilirken, böyle kabulü namümkün bir olayın ortaya çıkması hayatın olağan akışına aykırı olmuştur. Elbette ki işin aslı yargılama sürecinde ortaya çıkacak, var ise suçlular cezalarını çekecek ve gün yüzüne çıkacaktır. Belediyemiz Encümen Kurulu olarak bugüne kadar yaptığımız bütün işlemler şeffaf ve kanuna uygundur. Bu hadisede de hiçbir sorumluluğumuz, bilgimiz bulunmamaktadır. Ayrıca bizlerin sanki ifadelerimize başvurulmuş gibi anlatımlar ve yayınlar gerçeği yansıtmamaktadır. Kesinlikle bu dava ile ilgili olarak hiçbir Encümen üyemize bir suçlama yöneltilmemiş, sadece tanık olabilir düşüncesiyle bilgi alma tutanağı düzenleyerek bilgimize başvurulmuştur. Bütün bu gelişmelere bakarak tarafımız hakkında yapılan her türlü karalayıcı beyanı ve yayını reddediyoruz. Bu yayınlar ve dedikodulara ilişkin haklarımızı kullanacağımızı asılsız ve iftira niteliğindeki beyanlara itibar edilmemesi gerektiğini siz değerli hemşerilerimizin ve kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz."

 

Kaynak: anka