BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 70 yaşındaki Mustafa Türk evinde beslediği ve ‘Boncuk’ adını verdiği koyunu ile beraber her yere gidiyor.

Markete, bakkala, manava, sağlık ocağına hatta doktora bile koyunu ile beraber gittiğini belirten Mustafa Türk, "Yeşillikle kendimizi alıştırdık bizi bırakmaz oldu, nereye gidersek oraya gidiyor. Çeşitli yemlerle alıştırdık, bizi bir türlü bırakmadı, biz de kendini bırakmadık" dedi.

"KOYUNU DEVAMLI YANINDA"

Koyun ile gezen Mustafa Türk’ü gören mahalleden bir vatandaş ise, "5-6 aydır bu dayının koyunu devamlı yanında, nereye giderse yanına yatar bırakmaz. Çarşıda gider gezer dolaşır kendiyle beraber gene geri gelir. Onunla beraber gezer tozar markete gider sağlık ocağına, ekmek almaya fırına filan her yere gider” diye anlattı. Mahalleden bir çocuk ise, "Çok sevimli bir kuzu hep amcanın arkasında gezip dolaşıyor’” dedi.

"EVİMİZİN BİR ÇOCUĞU GİBİ OLDU"

Koyunu kendi çocukları gibi beslediklerini anlatan Mustafa Türk’ün 66 yaşındaki eşi Hayriye Türk ise şunları söyledi:

"Küçüktü biberonla besledik, büyüttük evimizin bir çocuğu gibi oldu. Nereye gidersek arkamızdan geliyor. Yabancılara kendini elletmiyor, bir eşimle gidiyor bir benimle gidiyor, başka kimseye gitmiyor, evimize çıkıyor. Nereye gitsek peşimizden gidiyor. Kapıyı kapatıp bir yere gidecek olsak kendi kendini kapıya çalıyor, beni de götürün diye."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Sokakta koyun ile oturuyor

-Sokakta yürüyor koyun arkasından geliyor

-Mustafa Türk

-Bir vatandaş konuşuyor

-Bir çocuk konuşuyor

-Caddede koyun arkasında geziyor

-Koyun ile Bakkala giriyor  

-Evine balkona çıkıyor koyun

-Hayriye Türk

-Balkonda koyunu seviyorlar

 

Kaynak: anka