Beylikdüzü Belediyesi kışla mücadele ekipleri,  kar yağışının ve don olaylarının vatandaşların gündelik hayatında mağduriyete yol açmaması adına gerekli tüm tedbirleri alarak hazırlıklarını tamamladı. 221 personel ve 68 araçla 7/24 esasına göre sahada olacaklarını belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Komşularımız hiç endişe etmesin. Beylikdüzü Belediyesi olarak zor koşullarda halkımızın her zaman yanında olmaya gayret ettik ve kış şartlarından olumsuz etkilenmemeleri adına gerekli tüm tedbirleri alarak bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Beylidüzü Belediyesi zorlu kış şartları öncesi ilçede yaşanabilecek olumsuzluklara karşı gerekli tedbirleri aldı. Beylikdüzü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü koordinesinde kış ile mücadele hazırlıkları tamamlanırken ekipler, ilçenin yol ve kaldırımlarını araç ve yayalar için güvenli hale getirdi. Özellikle sağlık kuruluşlarına ulaşımı sağlayan yollar başta olmak üzere tüm bağlantı yollarının açık kalması için hazır olan ekipler, bu kapsamda greyder, damperli kamyon, kar küreme araçları, binek araçlar, el ile tuzlama araçları ve kepçelerden oluşan 68 araç ve 221 personel ile 7/24 hizmet verecek. Ayrıca ihtiyaç halinde site ve konutlarda vatandaşların talebini karşılamak üzere 10 bin çuval tuz 25’şer kiloluk paketler halinde ücretsiz olarak dağıtılacak.

Öte yandan, ilçede bulunan sağlık kuruluşları başta olmak üzere okullar, ibadethaneler ile birlikte kamu kurum ve kuruluşlarına çuvallanmış tuz, müdürlük ekipleri tarafından ulaştırılacak.

"ZORLU KIŞ ŞARTLARINA KARŞI TÜM TEDBİRİMİZİ ALDIK"

Beylikdüzü’nde kar yağışının vatandaşları gündelik hayatlarında mağdur etmemesi adına tüm tedbirleri aldıklarını vurgulayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, şunları söyledi:

“İstanbul’da soğuk havanın etkisini hissedeceğiz. İlçemizin tümünde, kar yağışı ve buzlanma sonrasında mağduriyetlerin yaşanmaması, komşularımızın günlük yaşamının sekteye uğramaması ve ulaşımda aksaklıklar yaşanmaması için hazırlıklarımızı tamamladık. Belediyemiz 68 araç ve 221 personel ile kar yağışına hazır haldedir, tüm personelimizle sahada olacağız. Siteler için ise 25 kiloluk paketler halinde 10 bin çuval tuzlarımız hazır; isteyen komşularımız Afet Anı Koordinasyon ve Lojistik Merkezi’nden bunları temin edebilir. Beylikdüzü Belediyesi olarak bu zor koşullarda da halkımızın her zaman yanında olmaya gayret ettik ve kış şartlarından olumsuz etkilenmemeleri adına gerekli tüm tedbirleri alarak bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz.” 

 

 

Kaynak: anka