Beylikdüzü Belediyesi, ilçede kurduğu Modern Kurban Satış ve Kesim Merkezi'ndeki en temiz çadırların sahiplerini altınla ödüllendirdi. Çadır sahiplerine gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür eden Beylikdüzü Belediyesi Başkanvekili Müslüm Akülker, “Sizlerin kilometrelerce uzaktan buraya gelip ekmeğinizi kazanmak için mücadele ettiğinizi görüyorum. Beylikdüzü Belediyesi olarak, sizlere elimizden gelen tüm desteği sağlamaya devam edeceğiz" dedi. 

Yakuplu mahallesindeki Ambarlı TIR Parkı’nda kurulan Beylikdüzü Modern Kurban Satış ve Kesim Merkezi’nde ödül heyecanı yaşandı. Beylikdüzü Belediyesi’nin gelenekselleşen ‘En temiz Çadır’ yarışması, arife günü sonuçlandı. Bu yıl yedincisi düzenlenen yarışmada, büyükbaş kurban çadırlarındaki birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye çeyrek altın verildi. Küçükbaş kurbanlıkların kaldığı çadırlarda ise birinciye çeyrek altın hediye edildi.

Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili Müslüm Akülker, Belediyesi Meclis Üyesi Aytekin Duriç ve birim müdürlerinin de katıldığı ödül töreninde konuşan Beylikdüzü Modern Kurban Satış ve Kesim Merkezi işletmecisi Gürsel İlgüz, başta Belediye olmak üzere alanda emeği geçen herkese katkılarından dolayı teşekkür etti.

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Kurban alanında bulunan çadır sahiplerine gösterdikleri hassasiyetlerinden dolayı teşekkür eden Müslüm Akülker ise şöyle konuştu:

“Burada amacımız Beylikdüzü ve İstanbul halkına hijyenik ve sağlıklı bir hizmet sunmak. Diğer kurban alanlarını ziyaret ettim. İnanın buralar ile kıyaslamak mümkün değil. Geçen sene İstanbul’un en temiz kurbanlık alanı seçildik. Bizlerin yaptıkları kadar siz hayvan sahiplerinin de emekleri söz konusu. Çadırları temiz tuttunuz, hayvanlarınıza baktınız, gerekli temizlik ve bakımı sağladınız. Hepinize teşekkür ederim. Sizlerin kilometrelerce uzaktan buraya gelip ekmeğinizi kazanmak için mücadele ettiğinizi görüyorum. Beylikdüzü Belediyesi olarak sizlere elimizden gelen tüm desteği sağlamaya devam edeceğiz. Belediyemizin tüm birimlerinden görevli olan ve emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah seneye burada yine aynı duygu ve güzellikte hep birlikte olacağız. Hepinizin Kurban Bayramı'nı kutluyorum ve hayırlı bayramlar diliyorum.”

MEZARLIKLARDA BAKIM VE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI YAPILDI

Beylikdüzü Belediyesi aynı zamanda ilçedeki kabristanların temizlik ve bakım işlemlerini de gerçekleştirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle mezarlıkların kireçleme, budama, ot yolma, çim biçme, yol, parke-kilit taşı gibi bakımları yapılırken, ot biçme çalışmaları aralıksız sürdü. Her bayram olduğu gibi bu bayram da ilçedeki tüm mezarlıklarda Kuran-ı Kerim okutularak dua edildi.

 

Kaynak: anka