Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Doğu Anadolu Bölgesi gezisinin ikinci ayağında Tunceli’de çeşitli temaslarda bulundu. Çalık, Tunceli ve Pertek’te vatandaşlarla bir araya geldi, Kamer Genç’in Nazımiye’deki kabrini ziyaret etti, taşınan Sungur Bey ve Çelebi Ağa camilerinde incelemelerde bulundu.

Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki ziyaretlerine Tunceli’yle devam eden Murat Çalık, Tunceli ve Pertek’te vatandaşlarla buluştu. Çalık’a, CHP Tunceli İl Başkanı Ali Mustafa Çelik ve Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan da eşlik etti.

Başkan Çalık, Tunceli gezisinin ilk gününde bölge esnafıyla yaptığı sohbetin ardından Nazımiye Belediyesi’ni de ziyaret etti. TBMM eski Başkanvekili ve CHP Tunceli eski Milletvekili Kamer Genç’in Nazımiye ilçesindeki kabrini de ziyaret eden Çalık, “Söylediklerinde asla yanılmayan, daima doğruyu söyleyen, dürüst bir insan olan Kamer Genç’i rahmetle, saygıyla anıyorum" dedi.

"BU ZOR GÜNLERİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ"

Murat Çalık, Tunceli ziyaretinin ikinci gününde ise Pertek sokaklarını gezerek halkla sohbet etti. Çalık, Pertek ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, “Pertek sokaklarında halkla bir araya geldik ve vatandaşın sorunlarını dinledik. Vatandaşımızın gündeminde maalesef ekonomik sıkıntılar var. Bu zor günleri hep birlikte aşacağız. Burada Keban Barajı sebebiyle taşları tek tek numaralandırılarak taşınan Sungur Bey Camii ve Çelebi Ağa Camii’ni de ziyaret ettik. Mustafa Kemal Atatürk’ün 1937’de yaptığı son gezi, bu bölgeye olmuş. Bu harika tarih turuyla Tunceli ziyaretimizi noktalıyoruz” diye konuştu.

 

 

Kaynak: anka