CEM PARLAK

Malatya'da, Beydağı’nın zirvesinde küçükbaş hayvancılık yapan Hüseyin Kopar’ın, hayvanları için kurduğu çadır kar yağışı ve fırtına nedeniyle çöktü.

Malatya’da, Battalgazi Belediyesi ekipleri sabahın erken saatlerinde yol açma çalışması başlattı. Yer yer iki metreyi bulan karda yollar 6 saatlik çalışma sonunda açıldı. Ekipler, Beydağı zirvesinde mahsur kalan küçükbaş hayvancılık yapan Hüseyin Kopar’ı da kurtardı. Kopar, şunları söyledi:

"Fırtınadan dün gelemediler. Sağ olsunlar sabah 8’den beri yoldalar. Geldiler, ulaştılar buraya. Hayvanlarımızı şimdi aşağı indireceğiz. Gereken merciler bizi boş çevirmediler. Osman başkanımıza çok teşekkür ederiz. Fırtına günü çadır hayvanların üstüne çökünce 4 tane hayvanım gitti. Bir şey yapamadık, biz de canımızdan olacaktık. Dışarı çıkamıyoruz ki. Fırtına evi götürdü, işte ev karşıda görünüyor. Evin üstü gitti, üstte hiçbir şey yok. Allahtan geldi yani ne diyelim. Şimdi hayvanı aşağıda bir akrabamız var onların ahırı boş oraya götüreceğim. Nisana kadar orada kalacağız."

 

Kaynak: anka