İBRAHİM BARIŞ CAN TABAKÇI

Adıyaman’da AKP’li Besni Belediye Başkanı Eyyüp Mehmet Emre; yoğun kar nedeniyle kapanan yolları açma çalışmalarına zincirsiz çıkmak istemeyen ve “Bir yere kayar birinin arabasına vurursak başımız ağrımasın sonra?” diyen kepçe operatörünü zincirsiz çalışmaya ikna etmeye çalıştığı görüldü.

Yoğun kar yağışının yaklaşık bir haftadır etkili olduğu Adıyaman'ın Besni İlçesi’nde, Besni Belediye Başkanı Eyyüp Mehmet Emre, karla mücadele için kurulan kriz merkezinin çalışmalarını Facebook hesabından canlı olarak yayınladı. Yapılan toplantıda, kepçe operatörü ile belediye yöneticileri arasında zincirsiz yola çıkmak ile ilgili diyalog dikkat çekti.

Bir belediye görevlisi, kepçe operatörüne; “Zincirsiz Erdemoğlu Mahallesi’ne giremez misin? En azından ana hatlara girersin, ana hatlara girebilir misin?” diye sordu. Belediye görevlisi ayrıca, “Başkan Bey’in kesin talimatı var. Erdemoğlu Mahallesi’nden başka bir yere gitmeyeceksin. Onla zincirsiz çık d, şu Erdemoğlu en azından ana caddeleri açmaya çalışalım” dedi.

Görevlinin “Zincirsiz bu kepçe ile çalışır mısın?” sorusuna kepçe operatörü, “Bir yere kayar birinin arabasına vurursak başımız ağrımasın sonra?” yanıtını verdi. Belediye Başkanı Emre ise “Yok bir şey olmaz çalışsın” dedi. Belediye görevlisi ise “Sen düz yolda çalış. Arabanın kayacağı yere mümkün oldukça girme. Sadece ana caddede çalış” dedi.

Görüntülerde, operatör görevlisinin zincirsiz çalışmayı kabul ettiği duyuldu.

 

Kaynak: anka