ANKA HABER AJANSI

Süper Ligin 2020-21 sezonunda Beşiktaş’ın şampiyonluğunu ilan etmesi, 'pandemi yasaklarını' unutturdu.

İzmir’de Göztepe’yi 2-1 mağlup ederek 16. Şampiyonluğu göğüslemesinin ardından, siyah-beyazlı taraftarlar yurdun dört bir yanında sokağa döküldü. Sosyal mesafenin yok edildiği o anlarda, polisler zor anlar yaşadı.

Yasaklara uyan iller de vardı. Yerli turistlerin en çok ilgi gösterdiği Muğla’nın Bodrum ilçesinde sokaklar bomboştu.

ANKA Muhabirleri, yurdun dört bir yanında yaşanan siyah-beyazlı taraftarların coşkularını görüntüledi.

Antalya’nın Alanya ilçesinde şampiyonluk kutlamaları için Damlataş’ta bulunan taraftarlar, sosyal mesafeyi unuttular.

Çorum’da bir grup taraftar ise Bahabey Caddesi’nde araçları yol üzerinde durdurup müzik eşliğinde oynamaya başladı. Polis ekiplerinin caddeye gelmesiyle kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

Gaziantep’de polis ekiplerinin tüm uyarılarına rağmen kentin bazı bölgelerinde araçlarıyla şampiyonluk turuna çıkan Beşiktaşlı taraftarlarla güvenlik güçleri arasında kovalamacalar yaşandı.

Kars’ta Beşiktaş’ın şampiyonluğunu kutlamak için konvoy oluşturan taraftarlar, korna çalarak şehir içinde tur atmaya başladı. 

Manisa'da neredeyse her yıl şampiyonluk kutlamalarına ev sahipliği Manolya Meydanı ve konvoyun geçiş yaptığı 8 Eylül Caddesi boştu. Buna karşılık, Beşiktaşlılar, Ege Mahallesi Uzunyol Caddesi'nde meşaleli kutlama yaptı. Grup, polisin müdahalesi ile dağıldı. Manisalılar daha sonra coşkularını balkonlara çıkarak sürdürdü.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ise güvenlik güçleri hem karada hem de denizde kutlamalara izin vermedi. Bu yüzden şampiyonluk sevinci evlerin balkonlarında yaşandı. Bazı yerlerden havai fişek atıldığı görüldü. Polis ekipleri, kutlama yapan küçük grupları da uyararak evlerine girmelerini sağladı.

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde Hükümet Konağı önüne gelmek isteyen taraftarlara, polis izin vermedi. İlçe merkezine çıkan tüm yolları tutan polis ekipleri, gece boyunca denetimlerini sürdürdü. Şampiyonluk kutlaması için sokağa çıkmış olanlar da sloganlar eşliğinde dağıldı.

Tam kapanma kısıtlamasına rağmen Van’da da maçın bitiş düdüğü ile yüzlerce Beşiktaşlı, Milli Egemenlik Caddesi başta olmak üzere birçok yerde konvoylar oluşturdu. Polis, kutlamalara müdahale etmezken sürücülere araçlardan inmemeleri konusunda uyarılar yapıldı. 

Kaynak: anka