İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Beşiktaş Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan Beşiktaş Meydanı’nın çehresini geliştirme ve düzenleme çalışmaları kapsamında ilk adım atıldı. Proje kapsamında Barbaros Bulvarı'ndan Ortaköy'e dönüşte kullanılan üst geçit kaldırıldı.

Kent içi trafiğin en yoğun hissedilen bölgelerinden biri olan Beşiktaş'ta üst geçit ve meydan düzenlemesi gerçekleştiriliyor. 17 günlük kapanma süreci değerlendirilerek hemen başlanan çalışmaların 40 gün süreceği bildirildi.

Beşiktaş Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, İBB ile iş birliği halinde yürütülen çalışmalar kapsamında ilk olarak artık işlevsiz hale gelen Beşiktaş ve Ortaköy’ü birbirine bağlayan köprünün yıkımı gerçekleştirildi.

“BAŞKANIMIZ EKREM İMAMOĞLU’NA BEŞİKTAŞ HALKI ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Çalışmalara katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, kapanma dönemini fırsata çevirerek Beşiktaş meydan düzenleme çalışmalarını önceleyen İBB'ye ve Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür etti. Akpolat, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

"Bugün Beşiktaş açısından tarihi bir gün. Beşiktaş Meydanı İstanbul’un kalbi denilecek noktalardan bir tanesi. İnsan sirkülasyonunun ve trafik yoğunluğunun çok fazla olduğu yerler. Dolayısıyla burada yapılacak düzenlemelerin çok önemli katkıları olacağını düşünüyoruz. Bu yıkılan köprü işlevini yitirmiş, daha çok otopark olarak kullanılan ve artık güvenirliliğini de yitirmişti. Bu köprüden hem vatandaşlarımız hem de esnafımız oldukça rahatsızdı. Ayrıca bu köprü vatandaşlarımızın denizle bağlantısını kesiyordu. Biz göreve gelirken meydanlarımızı düzenlemeye, vatandaşlarımızı denizle buluşturmaya söz vermiştik. Şimdi İstanbul Büyükşehir Belediyemizle beraber sözümüzü tutuyoruz."

“YEŞİLLE DENİZİN BİR ARADA OLACAĞI BEŞİKTAŞ MEYDANI’NI İSTANBUL’A KAZANDIRACAĞIZ’’

Üst geçidi kaldırıyoruz. Yeşille, denizle bitişik bir meydanı Beşiktaş’ımıza ve İstanbul’umuza kazandırmış oluyoruz. Beşiktaş’ta yaşayan komşularımız bize defalarca, 50-60 yıldır burada ikamet eden vatandaşlarımız bize 'Denizle buluşamıyoruz, Beşiktaş’ın nimetlerinden faydalanamıyoruz, buraları kamuya açın' dediler. Sağ olsun İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu bu sorunu öncelikleri arasında gördü ve Beşiktaş’taki altyapı sorununu çok kısa bir zamanda çözdü. Altyapı sorunundan sonra da üst yapının yenilenmesini sağlamaya başladı. Bu meydan da bizim için bu kapsamda çok önemliydi."

“BELTAŞ SOSYAL TESİSLERİ VE BELTAŞ KİTAP KAFEYİ DE EN KISA SÜREDE BEŞİKTAŞ’A KAZANDIRACAĞIZ’’

Rıza Akpolat, Beşiktaş Meydan projesinin detaylarını anlatırken vatandaşlara bir de müjde verdi:

“Öncelikle burası yeşil bir meydan olacak. Bu köprü de ortadan kalktıktan sonra Barbaros Bulvarı’ndan aşağıya inen vatandaşlarımız denizi direkt görebilecekler. İDO İskelesi’nin olduğu yerde Beşiktaş Belediyesi BELTAŞ Sosyal Tesisleri’ni açıyoruz. Buradaki komşularımıza 300 metrekaresi kitap kafe, 900 metrekaresi de sosyal tesis olarak hizmet verecek bir yaşam alanı daha sunacağız. Orada vatandaşlarımız hem denizle buluşacaklar hem ucuza hizmet alabilecekler.

Hem Çarşı içini, Köyiçi'ni düzenleyeceğiz hem Ihlamurdere Caddesi’nde kentsel tasarım projesini de hızlıca hayata geçireceğiz. Şimdi bunun adımları atılmaya başlandı. Bu köprü de oradan kalktıktan sonra, Barbaros Bulvarı’ndan aşağıya inen vatandaşlarımız denizi direkt görebilecekler. Burada yeşil bir meydan tasarlanacak. Vatandaşlar bu köprüye gerek duymadan Barbaros Meydanı’nda gerçekleştirilecek sinyalizasyonu kullanarak Ortaköy tarafına gidebilecekler. Şimdi buranın yenilenecek olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Gerçekten İstanbul’a yakışır, Beşiktaş’a yakışır bir meydanı İstanbul Büyükşehir Belediyemizle beraber halkımıza kazandıracağız.”

 

Kaynak: anka