Türkiye’de normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi de koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen kültür ve sanat etkinlikleri ile mesleki eğitimleri yeniden başlatıyor. Şehrini yakından tanımak isteyen Başkentliler için 15 Haziran’dan itibaren gezici otobüslerle ücretsiz kent gezileri düzenleyecek olan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, kadınların meslek sahibi olmalarını sağlayan BELMEK kurslarını da yeniden açıyor.

Pandemi sürecinde birçok etkinliğin iptal edildiği ya da ertelendiği Türkiye’de normalleşme adımlarının atılmasıyla birlikte yeni bir süreç başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi de Başkent’te bir süre ara vermek zorunda kaldığı etkinliklere yeniden başlamak için hazırlıklarını tamamladı. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, kadınların meslek sahibi olmalarına katkı sağlayan BELMEK kurslarına 14 Haziran’da, Başkentlilere tarihi ve kültürel yerlerin tanıtıldığı kent gezilerine ise 15 Haziran’dan itibaren başlıyor.

KENT GEZİLERİ İÇİN BAŞKENT 153’E BAŞVURULABİLİR

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Başkentliler kadar yerli ve yabancı turistlerin Ankara tarihi ve kültürünü yakından tanıması için ücretsiz kent gezilerini yeniden düzenliyor.

15 Haziran 2021 Salı gününden itibaren başlayacak geziler ile Anıtkabir’den Kurtuluş Savaşı Müzesi’ne (1. TBMM), Cumhuriyet Müzesi’nden (2. TBMM) Hacı Bayram Veli Camii ve Augustus Tapınağı’na, Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı’ndan Ankara Kalesi’ne kadar birçok yer otobüslerle gezdirilecek. İlçelere düzenlenecek kent gezileri yöresel halk pazarlarının kurulduğu günlere göre ayarlanırken; bu gezilere katılmak isteyenler, ilçelerin tarihini, kültürünü, turistik ve manevi değerlerini öğrenmenin yanı sıra yöresel halk pazarlarında alışveriş yapmanın da keyfini yaşayacak.

COVID-19 tedbirleri nedeniyle 20 kişilik gezici otobüslerle gerçekleştirilecek ücretsiz kent gezilerine, Başkent 153 üzerinden başvuru alınacak.

BELMEK KURSLARI YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

6 ana bölgede yer alan ve Başkentliler'in yoğun ilgi gösterdiği BELMEK’e ait 59 kurs merkezinde 31 farklı branşta verilecek eğitimler, pandemi koşulları dikkate alınarak 14 Haziran’da başlıyor.

18 yaş üzeri her yaş ve meslekten Başkentli kadınlar BELMEK’lerde hobilerini mesleğe dönüştürerek, aile ekonomisine de katkı sağlıyor. 

 

 

Kaynak: anka