DAVUT GÜLEÇ

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Türkiye’yi temsil eden Bellona Kayseri Basketbol Takımı’nda, kulüp başkanı Ömer Yağmur’un ardından; yaklaşık 16 yıldır baş antrenörlük yapan Ayhan Avcı da istifa etti.

Kurulduğu günden bugüne kadar, adını 6 kez değiştiren ve bu sezon maddi sıkıntı yaşayan Bellona Kayseri Basketbol Takımı’nda yerli ve yabancı sporcular takımdan ayrılmıştı. Ligin 7. haftasında; Bellona Kayseri Basketbol, rakibi Beşiktaş’a kendi seyircisi önünde 66-75 yenildi.

Baş antrenör Ayhan Avcı, maç öncesinde istifa ettiği için takımı karşılaşmaya yardımcı antrenör Selim Aldağ çıkarttı.

Kulüp başkanı Ömer Yağmur geçen hafta istifa ederken, şu açıklamayı yapmıştı:

"Ligde üç büyükler dışında diğer bütün takımlar belediye destekli takımlardan oluşmaktadır. Tek gençlik kulübü olarak rakiplerimizle mücadele etmek bu şartlarda bizleri fazlasıyla yıprattı. Son olarak çarşamba günü gitmemiz gereken İsrail deplasmanı için gerekli parayı da bulamamamız, takımın önünü daha fazla kapatmamak için beni bu yola sevk etti. Yaptığımız bütün girişimlere rağmen takımı hayatta bırakma mücadelesinde çok yıprandığımı üzülerek belirtmek istiyorum. Sonuç olarak, takımın önünü açmak, bir umut takımın yaşaması için başkanlık görevinden ve yönetim kurulundan istifa ettiğimi belirtir, kamuoyuna saygılarımı sunarım."

“ŞEHRİN TAKIMINI KAPATACAKSAK, BUNA HEP BİRLİKTE KARAR VERMELİYİZ”

Kulüpten yapılan “Şehrin takımını kapatacaksak, buna hep birlikte karar vermeliyiz” başlıklı yazılı açıklama ise şöyle:

"15 senelik Süper Lig tarihimizde 3 kez Avrupa Finali, 2 kez Eurolig Final 8, 1 kez Türkiye Finali ve 1 kez de Türkiye Kupası finali oynayan takımımız 6 kez isim değiştirmiş ve hep son anda kurulan kadrolarla büyük başarılar kazanmıştır. Unutmayalım ki kadın basketbolunda Avrupa seyirci rekoru hala bu kulübe aittir.

Şimdi geldiğimiz nokta itibariyle bu sezonun ilk yarısını geride bırakmış ikinci yarı maçlarına başlamış bulunuyoruz. Ancak büyük başarılara alışık taraftarlarımızı aldığımız mağlubiyet ve kötü sonuçlarla üzdüğümüzün farkındayız. Ama gelgelelim ne kadar büyük kulüp olursanız olun şehrin desteğini arkanıza almaz iseniz başarılar hep gelip geçici olur. Maddi sıkıntılar boy gösterir.

"BEKLENTİMİZ BÜTÜN ŞEHRİN TAKIMI SAHİPLENMESİ"

Kayserispor bu şehrin tabi ki bir marka değeri, olmaya da devam edecek. Aldığı başarılı sonuçlar herkes gibi bizim de göğsümüzü kabartacak. Ancak kimse unutmasın ki Bellona Kayseri Basketbol da bu şehrin Marka değeridir. Gereken değeri hem şehrin büyükleri hem de sevgili basın mensupları göstermelidir.

Öncelikle bu takıma hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Onursal başkanımız Mehmet Özhaseki’ye ve bir Kayserili gibi davranıp elinden gelen her şeyi yapan Erciyes Anadolu Holding CEO’su Sayın Alpaslan Baki Ertekin’e ne kadar teşekkür etsek azdır. Beklentimiz bütün şehrin bu takımı sahiplenmesi ve desteklemesidir. Bu takımın en büyük destekçisi ve asıl sahibi 8 senedir olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi’dir.

"BU SEZONU BİLE TAMAMLAMASI ZOR"

Özhaseki bakanımızın desteği ile hayatta kalan bu kulüp, bakanımızdan sonra önceki dönem Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Çelik tarafından da çok desteklenmiş ve bu günlere gelmiştir. Ancak yerel seçimlerden sonra değerli büyüğümüz, abimiz Memduh Büyükkılıç başkanımızın Büyükşehir Belediye Başkanı olmasından sonra hiçbir destek alamamış, her geçen gün dibe doğru ilerlemiştir. Şayet bu kulüp hayatta kalmayacak, desteklenmeyecek ise kapısına kilit vurmak en basit yoludur.

İçinde bulunduğumuz maddi manevi zorlu dönemde, Büyükşehir Belediye başkanımız Sn. Memduh Büyükkılıç’ın ve değerli büyüklerimizin şehrimizin güzide kulübüne sahip çıkarak, eski başarılı günlerimize dönmeyi arzu ediyoruz. Gerek pandeminin getirdiği zorluklar, gerekse ekonomik şartlardan dolayı Kulübümüzün ayakta kalması mümkün gözükmemektedir. Kulübümüzün, şehrimizden gerekli desteği alamaması durumunda ne yazık ki bu sezonu bile tamamlaması zordur."

 

Kaynak: anka