MELİS ANTER

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gündoğan Mahallesi’nde 4 sitenin sakinleri 1990 yılından bu yana kullanılan yolun kapatılmasına tepki göstererek eylem yaptı. Ambulans, itfaiye ve araçlarının evlere ulaşamadığını belirten site sakinleri yolun acil olarak açılmasını istedi.

Kızılburun Caddesi üzerinde olan Uğur Boran Sokağı’nın 1990 yılından bu yana kullanıldığını ve haziran ayının ortalarında hazine arazisini satın alan şirketin hem araziyi hem de imar yolunu kapattığını iddia eden 4 sitenin sakinleri karara itiraz etti. Yaklaşık 31 yıldır aynı yolu kullanan Cennet Evler, Farilya An, Yedi Evler ve Yıldızlar tatil Sitesi’nde yaşayan ve aralarında emekli büyükelçilerin de bulunduğu yaklaşık 150 kişi yaklaşık üç hafta önce iş makinaları ile bozularak alüminyum perdelerle kapatılmasını protesto etti.

ŞİRKET YOLU YAYA VE ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATTI

4 tatil sitesi adına açıklama yapan Nazlı Sanberk, şunları söyledi: 

“Gündoğan’da Kızılburun caddesi üzerindeki 579/1 parselin Hazine tarafından Rada Enerji ve Şekerciler Gıda Sanayi Ltd.’e satılması sonucu, Farilya An, 7 Evler, Cennet Evleri 582/2 parsel ve Yıldızlar sitelerinin Kızılburun caddesine bağını sağlayan ara yol, anılan şirketin mülkiyetine geçmiştir. Bu durumda, Kızılburun caddesine erişimin kapatılmaması için Cennet Evleri sitesinin yolu kapatan Rada Enerji ve Şekerciler Gıda Sanayi Ltd.’le olan davasında, Bodrum 2. Asliye Hukuk mahkemesi, 23 Temmuz 2020 ara kararıyla, Kızılburun caddesine erişimi sağlayan yol üzerinde geçici geçit hakkı tesis etmiştir. Söz konusu davanın 15 Haziran 2021 tarihinde yapılan celsesinde Belediye Fen İsleri Müdürlüğü’nün, ilgili Belediye Başkan Yardımcısı’nın imzasıyla mahkemeye sunduğu yazıda, Farilya An, 7 Evler ve Yıldızlar siteleri arasından yukarı doğru uzanan yeni bir yol açıldığı bilgisini vermesi üzerine, ilgili mahkeme, yola ilişkin bilirkişi raporu olmaksızın, tedbiren getirilen geçit hakkı tesisinin kaldırılmasına karar vermiştir. Bu ara karar sonucunda, şirket yolu yaya ve araç trafiğine kapatmıştır."

Kaynak: anka