Bayraklı Belediyesi ile Sürdürülebilir Kalkınma ve Girişimcilik Derneği (SKGD), Avrupa Birliği'nden hibe almaya hak kazanılan proje kapsamında gençlerin iş gücü piyasasına girmelerini kolaylaştırmak ve güçlendirmek için gençlerle bir araya gelecek. 5 ay sürecek "Go for youth" projesi ile genç işsizliğine karşı sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler üretilecek.

Türkiye’de gençlik örgütlerinin çatı kuruluşlarından biri olan Gençlik Örgütleri Forumu tarafından kamuoyuna duyurusu yapılan “Go-For Youth” Hibe Programına, Sürdürülebilir Kalkınma ve Girişimcilik Derneği tarafından Bayraklı Belediyesi, Konak, Çiğli ve Bornova Belediyeleri ortaklığında yapılan başvuru kabul edildi. "Hak Temelli Gençlik İstihdamı İçin Elverişli Alan Yaratmak: Yerelde Gençlik Politikalarının Güçlendirilmesi" konulu Avrupa Birliği Projesi, programdam hibe almaya hak kazandı. Proje ile gençlerin işgücü piyasasına girmelerini engelleyen çeşitli nedenlerin ortadan kaldırılmasına yönelik politikaları içeren bir "Yerel Gençlik İstihdam Stratejisi"nin geliştirilmesi ve gençlerin yerel düzeyde oluşturulan sosyal diyalog mekanizmalarına katılımlarının artırılmasına katkıda bulunulması amaçlandı.

GENÇ DOSTU BAYRAKLI

5 ay sürecek proje kapsamında Bayraklı, Konak, Bornova ve Çiğli'de yaşayan 18-30 yaş arası 20 genç ile covid19 sonrasında daha da derinleşen genç işsizliğine karşı sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler üretmek için çalışılacak.Bayraklı Belediyesi de gençlerin iş gücüne katılımlarının artırılmasına yönelik çalışmalara destek verecek.

Proje kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler şöyle:

 -Yerel yönetimlerin hak temelli istihdam politikasını izlemek için veri toplama ve analizi

-Kapasite güçlendirme eğitimi

-Gençlerin istihdam hakkı için fikir ve proje geliştirme kampı

-Yerel yönetimler ile gençler arasında diyalog toplantıları

 

 
Kaynak: anka