Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal; Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Ulaşım ile Destek Müdürlüklerinin sahada görev yapan personelleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Sandal, “Bizim temel anlayışımız ihtiyacı olan çocuğa, aileye yardım etmek. Kim olursa olsun. Hangi inançtan, görüşten olursa olsun, düşmanım olsun gidip yardım ederim. Bizim anlayışımız, öğrendiğimiz ahlak bu. Bizim önceliğimiz fakir, fukaranın, alın teriyle çalışan her personelimizin hakkını savunmak. Her zaman birlikte olacağız. Çünkü bizim bizden başka dostumuz yok” dedi.

"KAVGA EDEREK DEĞİL, YANINIZDA DURARAK OMUZ OMUZA VERİYORUZ"

Başkan Sandal'ın konuşması şöyle:

“Geldiğimiz günden bugüne kadar birçok şey değişti. İşten çıkaracak, maaşlar ödenmeyecek dendi. Ama ücretlerinizle ilgili şu ana kadar İzmir’deki en iyi sözleşmeyi yaptınız ve tüm belediyelere, DİSK’e de örnek olan bir sözleşme oldu. Bu bizim siyasal düşüncemizin de bir sonucu… Biz mücadeleyi kavga ederek değil, yanınızda durarak, omuz omuza veriyoruz. Büyükşehirle, muhtarlarımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla, kamu kurum ve kuruluşlarla, siyasetle, vatandaşla kavga ederek bu kentin yaralarını sarabilir misiniz? O nedenle göreve geldiğimizde yaptığımız ilk işlerden biri herkesle barışmak oldu. Bu diyaloglarla Büyükşehirimiz Bayraklı’ya 200 milyon liranın üzerinde yatırımı yaptı ve bunu barışarak sağladık.

Büyükşehirle birlikte Özkanlar Pazar Yeri’mizi 4 kat inşa edip, içine kreş, eğitim merkezi, sosyal tesis, pazar yeri yapıp Bayraklı’mıza kazandıracağız. Kent meydanı yapacağız, sokak sağlıklaştırması yapacağız. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla, valilikle, emniyetle, bakanlıklarla barışıyoruz. Çünkü kentin dertleri, sıkıntıları var ve burası çalışma alanı, hizmet alanı. Göreve geldiğimde, “Bu kentte yatağa biri aç giriyorsa, maddi imkansızlıklar nedeniyle okula gidemeyen çocuğumuz varsa onların vebali benim boynumdadır’ dedim. Muhtarlarımıza da ‘Bu vatandaşlarımızı bize bildirin’ dedim. Bizim temel anlayışımız ihtiyacı olan çocuğa, aileye yardım etmek. Kim olursa olsun. Hangi inançtan, görüşten olursa olsun, düşmanım olsun gidip, yardım ederim. Bizim anlayışımız, öğrendiğimiz ahlak bu."

"İMZALANABİLECEK EN İYİ TOPLU SÖZLEŞMELERDEN BİRİNİ İMZALADIK"

DİSK Genel İş İzmir 6 No’lu Şube Başkanı Değer Yıldız'ın da açıklaması şöyle:

“Yaşadığımız şehir; kurtuluş savaşını başlatan ve bitiren ülkemizin göz bebeği olan bir şehir. İlçemiz de bu şehirde adından söz ettiren, geleceği parlak bir ilçe. Biz ise ekmeğini, geleceğini bu ilçede inşa ederek, bu ilçenin insanlarına hizmet eden işçileriz. Son 2 yıldır beraber çıktığımız yolda Başkanımız, sendikamız ve işçilerimizle büyük başarılara imza attık. Bu ülkenin işçileri, emekçileri, mazlumları adına İzmir’e hatta Türkiye geneline bakıldığında adından söz ettiren, imzalanabilecek en iyi toplu sözleşmelerden birini imzaladık. Önümüzdeki süreçte de tüm işçiler adına çok olumlu şeyler olacağına inanıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi artırmalıyız. Bu anlamda bizi bir araya getiren Bayraklı Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz. İnsanların daha mutlu ve huzurlu yaşadığı bir Bayraklı’yı birlikte inşa edeceğiz."

Kaynak: anka