METİN GÖKSU

İzmir'de HDP binasına yapılan saldırıda öldürülen Deniz Poyraz için Batman'da yapılmak istenen basın açıklamasına polis izin vermedi. Yaşanan arbedede, görevden alınarak yerine kayyum atanan eski Batman Belediye Başkanı Dr. Mehmet Demir ile birlikte 10 kişi gözaltına alındı. 

Barış Anneleri Meclisi'nin daveti üzerine, HDP Batman Milletvekilleri Dr. Necdet İpekyüz, Mehmet Rüştü Tiryaki ve görevden alınan HDP'li eski Batman Belediye Başkanı Başkanı Mehmet Demir, Nasıroğlu İş merkezi önünde basın açıklaması yapmak istedi.  Bu sırada Barış Anneleri Meclisi ve İHD (İnsan Hakları Derneği)'nin olduğu Nasıroğlu İş merkezinin giriş ve çıkışları polis tarafından kapatıldı.

Batman valiliğinin bu konuda yasakalama getirdiği gerekçe gösterilerek açıklamaya izin vermeyince, tartışma çıktı. Bu konuda ısrar edenlere karşı polis müdahale etti. Aralarında, eski Batman Belediye Başkanı Mehmet Demir, HDP Listesinden Meclis üyesi olarak seçilen Av. Şirin Şen ve HDP İl eş Başkanı Fatma Ablay’ın da olduğu 10 kişilik bir grup gözaltına alındı. 

Yere yatırılarak koluna kelepçe takılan ve darp edilen Mehmet Demir “Halkın iradesine kelepçe vurulamaz. Ben buranın Belediye eş Başkanıyım” diye bağırdı.

 

 

Kaynak: anka