Ankara Büyükşehir Belediyesi, pandemi sürecini de dikkate alarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma  Gençlik ve Spor Bayramı’na özel çeşitli program ve etkinlikler hazırladı. Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanlığı koordinasyonunda 19 Mayıs’ta 7 merkez ilçede turistik gezi otobüsleri bando gruplarıyla kutlama turu gerçekleştirilecek. 17 Mayıs’ta başlayacak olan etkinliklerin birçoğu ABB TV’den canlı olarak yayınlanacak.

KENT GENELİNDE BAYRAM COŞKUSU

Devam eden pandemi sürecini de dikkate alarak Ankaralılara bayram coşkusunu ve ruhunu yaşatmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, 17-19 Mayıs tarihleri arasında birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Gençlik Haftası kapsamında ABB TV’den de canlı olarak yayınlanacak ilk etkinlik, 17 Mayıs Pazartesi günü saat 18.00’da Altınpark Amfi Tiyatro’da Mehteran ve Türk Halk Müziği Konseri ile başlayacak. 18 Mayıs Salı günü saat 18.00’de Batıkent Vedat Dalokay Parkı Anfi Tiyatro’da Kent Orkestrası "Gençlerle Sahnede" konseri verecek. 19 Mayıs Çarşamba günü saat 19.00’da ise 50. Yıl Parkı’nda Agora Senfoni Orkestrası Gençlik Konseri düzenleyecek.

GEZİCİ OTOBÜSLERLE KENT TURU, MEHTERAN YÜRÜYÜŞÜ

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan kutlama programı kapsamında 19 Mayıs Çarşamba günü 12.00–19.00 saatleri arasında 10 turistik gezi otobüsü içinde yer alan 5-6 kişilik bando grupları eşliğinde 7 merkez ilçede kutlama turu gerçekleştirilecek.

Başkentlileri balkon ve pencerelerine davet eden Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs’ta ayrıca 11.00–16.00 saatleri arasında belirlenmiş 3 bölgede Mehteran Yürüyüşü düzenleyecek.

 

Kaynak: anka