Taksici esnafından Ankara Büyükşehir Belediyesine doğrudan gelen talepler üzerine harekete geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kent Estetiği Daire Başkanlığını “yeni model taksi durakları projesi” hazırlanması konusunda görevlendirdi. Yeni model taksi durakları projesinin ilk örneği, Çukurambar’da hayata geçirilirken, ilk etapta 25 yeni taksi durağının yapımı için 29 Temmuz tarihinde ihaleye çıkılacak. Taksi duraklarının 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Taksici esnafının da görüş ve önerileri doğrultusunda yeni taksi durakları tasarlanması için Kent Estetiği Daire Başkanlığını görevlendiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, taksici esnafını daha konforlu ve modern taksi duraklarıyla buluşturuyor. Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda ilk örneği Çukurambar’da uygulanan yeni model taksi durakları projesi hızla ilerlerken, ilk etapta 25 yeni taksi durağının yapım işi için de ihale tarihi belli oldu.

İHALE, 29 TEMMUZ’DA YAPILACAK

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı, yeni model taksi durakları montajlı alım işi için 29 Temmuz 2021 tarihinde ihaleye çıkacak.

Yeni taksi durakları kapalı ve açık kullanım alanları, ibadethane, depo, WC ve mutfak bölümleriyle taksici esnafının hayatını kolaylaştıracak şekilde dizayn edilecek.

YENİ TAKSİ DURAKLARININ 1 YIL İÇİNDE TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

Proje çalışmaları doğrultusunda daha önce durak yeri verilmiş ancak mevcutta durağı olmayan noktalar ile ekonomik ömrünü tamamlayan taksi durakları tek tek tespit edildi.

29 Temmuz tarihinde ABB TV ve Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanacak ihalenin yapılmasının ardından ilk etapta 25 yeni model taksi durağının 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. 

Kaynak: anka