Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen  “Kadının Siyasetteki Yeri” konulu panele konuşmacı olarak katıldı.

Kadının siyasetteki yerini ekonomik ve sosyal açıdan değerlendiren Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, Ekonomik olarak özgürlüğünü elde edemeyen, kendi ayakları üzerinde duramayan aynı zamanda üzerindeki tüm baskıları kaldıramayan kadının siyasette yer alması çok da kolay değil” dedi.

Kadınların ekonomik olarak desteklenmesinde yerel yönetimlere düşen görevi Efes Selçuk Belediyesi’nin kadın emeğini değerlendirmeye yönelik projeleri üzerinden anlatan Başkan Sengel; “Kadını eğitmek ve ekonomik hayata dahil etmek için illa bir diploması olmasına gerek olmadığını gördüm. Kadın zaten kendi başına evinde üretiyor. Ekonomik hayata girmesi aslında çok basit. Dönemin belediye başkanlarına bunu anlattım. İşte o yüzden dedim ki o mührü alacağım. Şimdi istediklerimi yerine getirmenin gururunu yaşıyorum” dedi.

Sengel; “Kadının siyaseti falan olmaz. Kadının yaşamın içerisine sokulması lazım yaşamın içerisine dahil olduğumuz kadar daha da büyüyeceğiz. Ve kadın erkek birlikte ele ele tutuşarak nasıl daha aydınlık yarınlara yürüyeceğimizi göstereceğiz” diye konuştu.

Kaynak: anka