Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Sarıçam’da 40 dönümlük bir parkın ve 200 çocuk kapasiteli kreşin temelini attı. Törene, CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak da katıldı.

İki gün boyunca Tufanbeyli ilçesinde ve köylerinde sürdürdüğü yoğun temasların, incelemelerin ve 64 kilometrelik içme suyu şebekesi temel atma töreninin ardından Sarıçam ilçesine dönen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 40 dönümlük bir parkın ve 200 çocuk kapasiteli kreşin temelini attı. Sarıçam Çarkıpare Mahallesi’ndeki park temel atma törenine Başkan Karalar’la birlikte, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Adana, Tekirdağ ve Bursa milletvekilleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve Sarıçamlılar katıldı.

İLK BİYOLOJİK GÖLET

40 bin metrekare üzerinde kurulacak parkın içinde kendi kendini temizleyecek biyolojik gölet yer alacağını aktaran Başkan Karalar, bunun Türkiye'de ilk olacağını söyledi. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin enerji ihtiyacının, yenilenebilir enerji kaynağı olan güneş enerjisiyle karşılamak için yoğun çalışma yapıldığını belirten Karalar, böylece hem küresel ısınmaya karşı mücadele edilmiş olunacağını, hem de şu anda elektrik için ödenen paranın halka hizmete aktarılacağını dile getirdi. Başkan Zeydan Karalar, Sarıçam'ın iyi düzenlenmeyle cazibe merkezi olma potansiyeli bulunduğunu, bunu hayata geçirmek için ne gerekiyorsa yapacaklarını anlattı. Yönetim anlayışlarındaki farklılığa vurgu yapan Karalar, halkın parasını iyi kullanarak hizmete aktardıklarını, bunu her geçen yıl daha da geliştireceklerini bildirdi.

KADINLARIN ÇALIŞABİLMESİ İÇİN YENİ KREŞLER

Parkın ardından temelini attıkları Sarıçam Ertuğrul Gazi Mahallesi'ndeki kreşten de bahseden Karalar, 724 metrekare alanda kurulacak bu tesiste yaklaşık 200 çocuğun eğitim alacağını, 20 civarında da okul öncesi eğitimcinin görev yapacağını duyurdu. Başkan Karalar, “Kreşler kadınlarımızın çalışabilmesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün; kadının ve erkeğin ülkenin gelişimine birlikte katkı sağlaması konusundaki hassasiyetine uygun davranılabilmesi açısından büyük önem taşıyor. Kadınlarımız ekonomik açıdan güçlü olmalı ve üretime katkı sağlamalı. Ancak bu yapılırken çocukların kreşi için ödenen paralar, kadınının çalışabilmesinin önündeki önemli bir engel. İşte bunun için Adana’da 12 kreş yapmayı planlıyoruz. İkinin temelini Kozan’da atmıştık. Şimdi Sarıçam’da temel atıyoruz. Yenilerini de yapacağız. Sarıçam ilçemizin sorunlarını çözüyoruz ve hizmeti yoğunlaştırmaya devam edeceğiz. Bizim parayı kullanma biçimimiz farklı. Pandemide gelirler düşmesine rağmen halka hizmeti, mağdur kesimlere verdiğimiz desteği artırdık. Bizim yönetimimizin derdi halka hizmettir. Halka hizmet edebilmek, işçimizin maaşını zamanında ödeyebilmek için alnımızın damarı çatladı ama başardık. Sarıçam'a yeni bir yerleşim bölgesi ve yollar, parklar, kreşler yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” dedi.

ÖZTRAK'TAN TEŞEKKÜR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak ise "Sarıçam Sarıçam olalı böyle hizmet görmedi sloganına uygun olarak 'Sarıçam da, Adana da, İstanbul, Ankara, İzmir, Tekirdağ ve CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı’nın görev yaptığı şehirler de böyle hizmet görmedi'. Bizim belediyelerimiz halka dokunan güzel işler yapıyorlar. Zeydan Başkan’a güzel yatırımları için, halka dokunan hizmetleri için teşekkür ediyoruz. İnsanlarımızın yüzünü güldürecek yatırımları için teşekkür ediyoruz” dedi.

Temeli atılan anaokulu ve kreşten de övgüyle bahseden Öztrak, "Zeydan Başkanım iyi ki varsın. İyi ki ülkeye bu yatırımların nasıl yapılabileceğini gösteriyorsun" diye konuştu.

MUSTAFA ÖZARSLAN KONSERİ

Başkan Zeydan Karalar, Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve temel atma törenlerine katılan heyet, daha sonra Yüreğir ilçesindeki Portakal Çiçeği Parkı’ndaki Mustafa Özarslan konserine geçti. Özarslan, birbirinden güzel şarkı ve türküleri seslendirdi.

PARKTA NELER VAR?

Sarıçam Çarkıpare Mahallesi’ndeki 40 dönümlük arazi üzerine inşa edilecek parkın içinde 1560 metrekare büyüklüğünde, ekosisteminde bulunan bitki ve faydalı bakteriler sayesinde, hiçbir kimyasala gerek kalmadan kendi kendini temizleyen biyolojik gölet yer alacak. Ayrıca, çocuklara yönelik macera parkı, trafik eğitim parkuru, alanın kuşbakışı gezilebileceği hava bisikleti, bisiklet parkuru, spor sahaları, fitness alanı ile koşu parkuru bulunacak. Parkın tüm enerji ihtiyacı ise otopark üzerine kurulacak güneş santraliyle karşılanacak. Sıcaklık, nem, hava, kalitesi ölçen, ayrıca engelli araçları için sarj üniteleri, acil durumlar için panik butonları, wi-fi, hoparlör sistemi bulunan akıllı direkler de parkta yer alacak.

 

Kaynak: anka