Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Menemenspor karşısında aldığı 4-1’lik galibiyet ile şampiyonluk ipini göğüsleyen Adana Demirspor’un şampiyonluğunu kutladı. Başkan Akay, 26 yıllık özleme son veren Adana Demirspor’un Süper lige renk katacağını söyledi.

 “ADANA DEMİRSPOR HAKEDEREK ŞAMPİYON OLDU”

Futbolun büyük bir sosyolojik ve ekonomik değer olduğunu kaydeden Başkan Akay,”Özellikle Futbol kitleleri peşinden sürükleyen bir değer. Sosyolojik olduğu kadar, ekonomiyi de etkiliyor. Bu değerlerden Adanamız da hak ettiği payı alacaktır.” dedi.  Adana Demirspor’un şampiyonluk yolundaki rakiplerini yenerek Süper Ligi hak ettiğini vurgulayan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay,  şöyle devam etti;

“Adana’mıza şampiyonluğu hediye eden başta Kulüp Başkanı Murat Sancak, Yönetim Kurulu üyeleri, Teknik heyet ve cefakar Adana Demirspor taraftarını canı gönülden kutluyorum. Süper Lig, Adana’mıza hayırlı olsun. Adana Demirspor’un Süper lige çıkmasıyla kentimizin de kategori atlayacağına inanıyorum. Mavi-Lacivertli takımımızın, Süper ligde olması Adana’mızı her açıdan ileriye taşıyan moral olacaktır. Tüm taraftarı pandemi koşullarına uymaları için uyarıyor, Adana Demirspor’un bizlere verdiği moralle nice başarılar elde edileceğine inanıyorum”

 “ADANASPOR’UN DA HEDEFİ SÜPER LİG OLMALI”

Türk futbol tarihinde, Adana’nın önemli bir değere sahip olduğunu anımsatan Başkan Akay, bu sezon  Adana Demirspor ile yaşanan Süper Lig sevincini gelecek yıl Adanaspor ile yaşamak istediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: anka