Denizli’de organize sanayi bölgesinde yapılacak elektrik kesintisi bugün gece yarısından başlayarak cuma akşam gece yarısına kadar sürecek. Babadağlı Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD) Başkanı Şeref Arpacı, “Sanayi kuruluşları tek tek kapanıyor. Bu durumun geçici olmasını umut ediyoruz” dedi.

Geçen hafta sonu BOTAŞ’ın doğalgaz kısıtlamasını duyurmasının hemen ardından Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) de sanayiciye elektrik kısıtlaması uygulayabileceğini açıklamıştı. TEİAŞ’dan gelen yazıyı, şirketlere ileten Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü; “72 saatlik kesinti süresinin, Denizli için 26 Ocak 2022 Çarşamba günü gece yarısından 28 Ocak 2022 Cuma Günü gece yarısına kadar uygulanacağını” bildirdi.

Babadağlı Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD) Başkanı Şeref Arpacı kesintilerle ilgili açıklama yaparak fabrikaların artan maliyetler sebebiyle kapandığını ve enerji krizinin çözülmesi gerektiğini söyledi. Arpacı paylaştığı videoda şunları söyledi:

“Bugün Türkiye'de birçok organize sanayi bölgesinde elektrik kesintileri sebebiyle üretim durdu. Geçtiğimiz hafta açıklanan doğalgazı yüzde 40 kapasite ile daha az kullanım zorunluluğunun yanında gelen elektrik kesintileri ne yazık ki bizleri bir anlamda hayal kırıklığına uğratmış durumda.

"SANAYİ KURULUŞLARI TEK TEK KAPANIYOR"

Biliyorsunuz yeni bir ekonomi modelimiz var. Ne yazık ki bugün sanayi kuruluşları tek tek kapanıyor organize sanayi bölgelerinde. Eğer Organize Sanayi Bölgesi dışındaysanız da büyük elektrik tüketimleriniz varsa, yine kapatmak zorundasınız. Bizler bu durumun geçici olmasını umut ediyoruz. Ciddi anlamda yılbaşından itibaren zamlar sebebiyle artan maliyetlerimiz, yüzde 25 gelen döviz bedellerimizdeki bozma zorunluluğu, bizlere ciddi anlamda ekstra yükler getirmiş durumda.

"ENERJİ KRİZİNİN ÇÖZÜLMESİNİ UMUYORUM"

Bununla beraber de kapasite kullanımındaki düşüklük ve iş gücünün azalması, fabrikaları kapatmak zorunda olmamız, maliyetlerinizi daha da arttıracak. Bizleri daha zor durumda bırakacak bir durum. Ben bu konuda, bu durumun geçici olmasını ve en kısa sürede eski günlere dönüp enerji krizinin çözülmesini umuyorum.”

 

Kaynak: anka