Bandırma'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü, törenlerle kutlandı.

Törenler, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile resmi tören programı tamamlandı. Törenin ardından şehir protokolü, Barış Manço Kültür Merkezi karşısında kurulan özel alana geçiş yaptı. 

Bandırma İlçe Kaymakamı Engin Aksakal, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Selahattin Akalp, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, düzenlenen geçit töreninde halkı selamladı.

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun yaptığı konuşmada, işgalin son gününde yaşananların kaleme alındığı anıları paylaştı. Belediye Başkanı Tosun, “Bandırma’yı düşman işgalinden kurtarmak adına, Ayyıldız Tepede kahramanca savaşarak şehit olan; 80 Mehmetçiğimizi, komutanları Yarbay Hüseyin Vecihi Beyi, Binbaşı Süleyman Bey’i minnet ve rahmetle anıyorum. Büyük kurtuluşun, tarihe sığmayan bağımsızlık mücadelemizin Başkomutanı, kurduğu Laik Türkiye Cumhuriyeti ile çağdaşlık ve uygarlık yolundaki büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, dünden bugüne tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet, saygıyla anıyorum. Barışın, kardeşliğin, demokrasinin, kültür ve sanatın kenti, Cumhuriyetimizin yılmaz savunucusu Bandırmamızın, düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü kutlu olsun” dedi.

AYYILDIZ TEPEDE SON KURŞUNUN KAHRAMANLARI SAYGIYLA ANILDI

Geçit töreninin ardından Ayyıldız Tepe Son Kurşun Anıtı'nda da bir anma töreni düzenlendi.

Törene, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun ile birlikte Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bandırma’yı düşmandan kurtarmak için kahramanca çarpışan ve bu uğurda can veren başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Yarbay Hüseyin Vecihi Bey, Binbaşı Süleyman Bey ve 80 şehit, saygı atışı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla anıldı. Tören sonrasında vatandaşlara pilav ve ayran ikram edildi.

 
Kaynak: anka