HAKAN KÜÇÜKAKMAN

Balıkesir’deki siyasi partiler, akademik odalar, sivil toplum kuruluşları, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı’nda alternatif tören düzenledi. Alternatif tören sürerken Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kürsünün kaldırılması kriz yarattı.

CHP İl Başkanı Serkan Sarı, kürsünün kaldırılmasına tepki gösterdi. Sarı, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘doğum günüm’ dediği 19 Mayıs gününde temsiliyeti vekâleten yapma cüretini gösterenler var bu ülkede” dedi. Sarı şöyle devam etti:

“Bu kenti yönetenler asaleten buraya gelecekler. Bugün kenti yöneten her yöneticinin Ata’mızın huzuruna çıkarak cumhuriyetimizin, istikbalimizin ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı günün anıldığı bugün de Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatan mücadelesinde canlarını yitirmiş bütün şehitlerimizin önünde saygıyla eğilmeleri gerektiğini bir defa daha altını derin çizgilerle çizmek istiyorum.”

Kürsünün tören esnasında kaldırılmasını da saygısızlık olarak nitelendiren Sarı şunları söyledi:

“Nasıl bir telaştır ki hali hazırda halkımızın yapmış olduğu kutlama devam ederken kürsüyü buradan kaldıran bir kutlama komitesi var. Buradan Gençlik ve Spor İl Müdürümüze de sesleniyorum; halk buradaysa, Cumhuriyetin değerini bilenler buradaysa, geleceğimiz için mücadele edenler, bu vatana, bu bayrağa gönül vermiş olanlar buradaysa bu kutlama programının içine bu şekilde müdahale etmelerini kabul etmiyoruz.”

Kaynak: anka