İzmir Balçova Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanı verilişinin yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla ilçede yaşayan gaziler ve aileleri için yemek verdi.

Meclis üyeleri ile birlikte yemeğe gelen tüm konuklarla tek tek ilgilenen Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, gazilerin çocuk ve torunlarıyla da sohbet etti. Gazilere hitaben bir konuşma yapan Çalkaya, “Sizler vatanın savunması için vücudunuzun bir parçasını verdiniz. Canınızı hiçe sayarak ülkemizin bütünlüğünü savundunuz. Bu ülkeyi ayakta tutan da sizlerdeki cesaret ve vatan sevgisidir. Balçova Belediyesi sadece bir gün değil hayatınızın her anında sizlerin emrindedir” dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Orhan Aydın ise Başkan Çalkaya’ya çiçek vererek, “Balçova Belediyesi yıllardır her hafta ilçemizdeki tüm gazileri arayarak bir isteklerinin olup olmadığını soruyor. Bu uygulamanın Türkiye’de başka bir yerde olduğunu zannetmiyorum. Bizlere gösterdiğiniz ilgiden ve verdiğiniz hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: anka